Topias Laine heitti ennätyksensä 75,19 – EM-mitali tavoitteena

Avoimet Etelä-Suomen mestaruuskilpailut Tuusulassa jatkuivat tiistaina. Kilpailuiden parhaasta tuloksesta vastasi Helsingin Kisa-Veikkojen Topias Laine. 17-vuotias Laine heitti 75,18 ja nousi miesten vuositilaston kuutoseksi.

19-vuotiaiden EM-tilastossa Laine nousi kolmanneksi Belian Cedric Sorgeloosin (78,10) ja Portugalin Leonardo Ramosin (77,52) jälkeen.

– Tulostavoitteeni tälle kaudelle oli 75 metriä. Se meni jo, on uuden tulostavoitteen aika. Menestystavoite on kuitenkin kauteen ollut selvä ja kirkas: 22-vuotiaiden EM-mitali Boråsista, Laine kertoi.

Seuraavan kerran Laine kilpailee Juvalla 13. kesäkuuta. Toiveena on vielä kutsu Paavo Nurmi Gamesiin Turkuunkin.

– Suuret kilpailut sytyttävät aina, totesi hyväntuulinen nuoriso-olympialaisvoittaja.

– Miesten keihästä on mukavampi heittää kuin 700-grammaista. Sen liito-ominaisuuksia en oikein koskaan oppinut. Onneksi nyt saa heittää kasisatasta.

Naisten 5000 metrin kävelyssä Espoon Tapioiden Hele Haapaniemi teki kauden kotimaisen kärkituloksen 23.39,03. Haapaniemi kilpailee seuraavan kerran maantiekävelyn SM-kilpailuissa ensi viikonloppuna Savonlinnassa.

– Tämä oli hyvä harjoitus viikonloppua varten. Kauden tärkeimmät kisat ovat Kalevan Kisat ja Ruotsi-ottelu, totesi Haapaniemi.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttäsen voittoaika naisten 400 metrillä oli 56,60. Miesten ja naisten 100 metriä voittivat Helsingin Kisa-Veikkojen Lassi Kaukonen ja Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Kerttu Latvala.

(Juha Kylänpää.)

The post Topias Laine heitti ennätyksensä 75,19 – EM-mitali tavoitteena appeared first on Yleisurheilu.fi.