Tähti ja Kotaja luottavaisina alkueriin, Piispanen mestaruusjahtiin

Leo-Pekka Tähti on utelias näkemään kuinka kolmen matkan urakka käynnistyy torstaina Dubaissa parayleisurheilun MM-kisojen avauspäivänä.

– Mielenkiinnolla odotan, miten 100 metriä kulkee. Se on minun päämatkani, eikä siinä voi olla muuta tavoitetta kuin voitto, Tähti sanoo.

Toissa vuoden MM-kisoissa Lontoossa Tähti kiihdytti T54-luokan 100 metrin mestariksi. Kuluvan kauden parhaalla ajallaan 13,87 hän lähtee Dubain pikamatkalle tilastoykkösenä.

– Kisoihin valmistava harjoittelu meni hyvin, mutta kahden kuukauden tauko kilpailemisessa vähän mietityttää, mutta sama se on muillakin. Uutta kelaustuolia ajettu sisään. Se saa nyt ensikasteensa kisoissa, Tähti tuumii.

Dubaissa kilpaillaan ankarassa hellesäässä ja mondo-pintaisella stadionilla.  Sopeutuminen hellekeliin ei ole tuottanut Tähdelle ongelmia. Hän viritteli kuntonsa Espanjan lämmössä ja piipahti lyhyesti Suomessa ennen kuin lensi MM-joukkueen kanssa Dubaihin.

– Lämpöä on riittävästi, vaikka hyvät oli lämpöasteet myös viimeistelyleirillä Espanjassa. Fiilis on ihan jees ja odottava, Tähti myhäilee.

Tähden ohjelmassa torstaina on 100 metrin alku- ja välierät. Finaali kelataan perjantaina.

Piispanen heti mestaruusjahtiin

Suomalaisista torstaina kilpailevat myös Petteri Peitso F11-luokan kuulantyönnössä, Tuomas Manni F34-luokan kuulantyönnön karsinnassa sekä Amanda Kotaja naisten T54-luokan 100 metrin alkuerissä ja Toni Piispanen T51-luokan 100 metrin  loppukilpailussa.

Piispanen lähtee finaaliin tilastokakkosena ja kirkastamaan toissa vuoden MM-hopeaansa. Tilastokärki on Rio de Janeiron paralympialaisten ja edellisten MM-kisojen belgialainen voittaja Peter Genyn, jonka Piispanen peittosi viimeksi Brysselissä Timanttiliigan finaalissa.

– Valmistautuminen on mennyt aika lailla suunnitellusti. Lämmön takia olen jättänyt kaiken ylimääräisen rasituksen pois, Piispanen sanoo.

Piispasen mukaan onnistunut startti ja kiihdytys on avain menestykseen torstaina.

– Ensimmäisellä 20 metrillä pitää onnistua erittäin hyvin, jos palkintosijoille mielii. Kisarata on kohtuullisen nopea ja kiva kelata, Piispanen sanoo.

Amanda Kotajan kahden matkan MM-urakka alkaa Dubaissa 100 metrin alkuerissä. Keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen kisaa vasta viikonvaihteessa.

Kotaja luottavainen, joukkueen kisafiilis nousussa

Espanjan lämmössä MM-kisakuntonsa viritellyt Kotaja puolustaa Dubaissa Lontoon MM-kisojen 100 metrin mestaruutta. Dubain 100 metrille hän lähtee luokkansa kauden tilastokolmosena.

– Kunnon viimeistely sujui hyvin. Luottavaisin mielin odottelen 100 metrin alkueriä ja ensimmäistä kisamatkaa, Kotaja sanoo. Naisten T54-luokan loppukilpailu on ohjelmassa perjantaina.

Luokan tilastokärki on Kiinan Lihong Zou. Ilmoittautuneiden joukosta löytyvät myös toissa vuoden MM-kisojen amerikkalaiset hopea- ja pronssimitalistit Cheri Madsen ja Hannah McFadden.

Peitso lähtee F11-luokan kuulantyöntöön tilastojen 12. sijalta.

– Odottelemme vielä varmistusta, onko kuulakilpailussa karsinta vai suora finaali, sanoo Suomen joukkueenjohtaja Mikko Peltonen.

Peltosen mukaan kisoihin valmistautuminen on Dubaissa sujunut koko joukkueelta ilman ongelmia.

– Joukkueen kisafiilis on noussut samalla, kun täällä on tehty MM-kisoihin valmistavia treenejä ja tutustuttu suorituspaikkoihin. Lämpöä riittää, mutta valmistautuminen on sujunut kaikilta hyvin ja muutenkin kaikki on täällä toiminut hyvin, Peltonen sanoo.

Suomen joukkue ja Ylen tv-lähetysten aikataulu

 

The post Tähti ja Kotaja luottavaisina alkueriin, Piispanen mestaruusjahtiin appeared first on Yleisurheilu.fi.