Tähden MM-kisat päättyivät: 100 metrille löytyi kauden paras isku, 400 metriä jätti mietittävää, Kotaja 400 metrin finaaliin

Leo-Pekka Tähti päätti parayleisurheilun MM-kisat Dubaissa T54-luokan 100 metrin maailmanmestarina. Hän kelasi myös 800 metriä, joka päättyi täpärästi alkueriin ja 400 metriä, jossa tie katkesi tiistaina välieriin. Tähti oli välierässään kuudes ajalla 48,79.

– Välierä lähti hyvin käyntiin. Ensimmäinen 250 metriä meni suunnitelmien mukaan. Vielä 200 metrin kohdalla huippunopeus oli parempi kuin alkuerissä, mutta sitten hyydyin viimeisellä 100 metrillä, Tähti kertaili välierää.

Finaaliin etenivät erien kolme parasta ja kaksi aikavertailusta, josta jatkoon vaadittiin 48,16. Tähti oli välierien 12. nopein.

© Oliver Kremer, 2019 (sports.pixolli.com)

Kausi oli pitkä ja henkisesti raskas

Ensi vuoden  päätavoite Tähdellä on onnistua Tokion paralympialaisissa. Siellä hänen matkoinaan ovat 100 ja 400 metriä. Tokiota ajatellen Dubain kelaukset jättivät Tähdelle kahdenlaisia ajatuksia.

– 100 metrillä onnistuttiin hyvin kunnon ajoituksessa. Kunto oli kauden paras, mutta kun kisaa analysoitiin, sieltä löytyi syitä pieneen epäonnistumiseen. Ne olivat lähinnä teknisiä asioita, jotka pitää fiksata Tokioon mennessä, Tähti sanoi. Pienellä epäonnistumisella hän viittasi 100 metrin finaalin aikaan, joka ei häntä tyydyttänyt.

– Valmentaja Juha Flinckin kanssa pitää sitten miettiä tarkemmin, mikä voisi olla taustalla, että 400 metrillä taso oli nyt huonompi kuin viime kesänä Berliinin EM-kisoissa. Tosin näyttää siltä, että kaikilla ajat ovat nyt olleet kevään Sveitsin kisoihin verrattuna 1-2 sekuntia heikompia.

Ensi kesänä parayleisurheilijoilla on EM-kilpailut kesäkuussa Puolan Bydgoszczissa ja paraolympialaiset elo-syyskuun taitteessa Tokiossa, joten luvassa ei ole samanlaista pitkää kautta, kuin mitä tänä vuonna oli.

– Kausi on ollut pitkä ja tietyllä tavalla henkisesti raskas, kun ennen näitä kisoja oli kahden kuukauden tauko, ettei ollut kilpailuja. Se oli sellaista odottelua, Tähti tuumi.

Nyt Tähdellä on edessä lyhyt huilikausi ennen kuin harjoittelu tulevaan kauteen käynnistyy.

– Se peruskunnon jyystäminen alkaa joulukuun alussa, Tähti tuumi.

© Oliver Kremer, 2019 (sports.pixolli.com)

Kotaja: Finaalista haetaan parempaa aikaa

Amanda Kotaja raivasi Dubaissa tiensä ratakelauksen naisten T54-luokan 400 metrin MM-finaaliin. Hän  oli alkuerässään neljäs kauden virallisella parhaallaan 58,16, joka vei jatkoon aikavertailusta. Kotaja on kelannut kovempaa SM-kisoissa, mutta se ei kelvannut tilastoon. MM-finaali kilpaillaan tänään illan suussa.

– Se oli aika rankka keulaus, kun lähdettiin liikkeelle vastatuuleen. Se söi voimia, enkä saanut takasuoralle niin hyvää vauhtia kuin halusin, ja etusuoralla olin aika lailla hapoilla, Kotaja kertaili.

Aiemmin Dubaissa 100 metrin MM-tittelin voittaneelta Kotajalta 400 metrin finaalipaikka oli mainio suoritus. Hän oli kauden tilastossa 20:s.

– Finaalipaikka oli tavoite 400 metriltä. Nyt se on saavutettu. Finaaliin lähden nauttimaan ja tavoittelemaan parempaa aikaa. Toivon mukaan illalla olisi tyyntä, Kotaja sanoi.

Kotaja oli alkuerien seitsemänneksi nopein. Kärkiajan 54,22 kelasi Australian Eliza Ault-Connell.

The post Tähden MM-kisat päättyivät: 100 metrille löytyi kauden paras isku, 400 metriä jätti mietittävää, Kotaja 400 metrin finaaliin appeared first on Yleisurheilu.fi.