Suomalaiskuusikon kausi päättyy sotilaiden MM-kisoissa, Helander ja Kuusela keihäskisassa

Keihäänheittäjät Oliver Helander ja Toni Kuusela sekä kuulantyöntäjä Arttu Kangas, pikajuoksija Konsta Alatupa, aituri Jonni Blomqvist ja pituushyppääjä Joska Tommola hyvästelevät kilpailukauden Kiinan Wuhanissa meneillään olevissa Kansainvälisen sotilasurheiluliiton (CISM) Maailmankisoissa, eli MM-mittelöissä.

– Pari treeniä tein Suomessa Dohan MM-kisojen jälkeen. Ei mitään isoa tavoitetta tähän kisaan, Helander totesi Wuhanista.

Samanlaisissa tunnelmissa torstaista 19 heittäjän finaalia odottelee myös Kuusela, jolla Tokion olympiakesään tähtäävä harjoituskausi on ollut käynnissä jo kotvan.

– Olen treenaillut ja heittänyt hallissa pressuun, mutta yhtään en osaa sanoa, miten täällä lentää, toivottavasti kengän kärkiä pidemmälle, Kuusela veistelee.

Kuluneella kaudella 86,93 ja 83,40 heittäneiden Helanderin ja Kuuselan ohella Wuhanin kisan kärkinimiä ovat Puolan Marcin Krukowski ja Intian Shivpal Singh. Krukowski oli Dohan MM-kisoissa seitsemäs ja heitti kesällä 85,72. Sing oli keväällä Aasian mestaruuskisoissa toinen kauden parhaallaan 86,23.

Kangas huippuseurassa

Wuhanin kisojen yleisurheilussa lajien taso vaihtelee, mutta miesten kuulantyönnössä se on huippuluokkaa. Mukana on kolme tällä kaudella 22 metriä rikkonutta työntäjää: Brasilian Darlan Romani (tänä vuonna 22,61), Puolan Konrad Bukowiecki (22,25) ja Luxemburgin Bob Bertemes (22,22).

Kuulantyönnön finaali on tiistaina, jolloin Kankaan ohella suomalaisista kilpailevat myös Alatupa 100 metrillä ja Tommola pituushypyn karsinnassa. Miesten 100 metrillä juostaan alku- ja välierät sekä finaali saman päivän aikana.

Keskiviikkona Alatupa aloittaa 200 metrin urakan ja torstaina Wuhanissa kilpaillaan miesten pituushypyn ja keihäänheiton finaalit sekä 400 metrin aitojen alkuerät ja finaali.

Sotilasurheilun maailmankisat, on Kansainvälisen Sotilasurheiluliiton (CISM) tapahtuma, jossa kilpaillaan sotilaiden maailmanmestaruudesta liiton virallisissa lajeissa, poislukien talviurheilulajit.

The post Suomalaiskuusikon kausi päättyy sotilaiden MM-kisoissa, Helander ja Kuusela keihäskisassa appeared first on Yleisurheilu.fi.