Suomalaiset laji lajilta Bydgoszczin Superliigasta

Suomalaisurheilijoiden kommentit yleisurheilun EM-joukkuekilpailun Superliigan avauspäivän kilpailuista Puolan Bydgoszczistä. Juttu päivittyy kisan aikana.

Miehet, 100 metriä, B-erä:

Roope Saarinen juoksui 100 metrin B-erässä viidenneksi kesän parhaallaan 10,63. Aiempi kesän paras koheni neljällä sadasosalla. Myötätuulessa tuore 200 metrin Suomen mestari on tänä kesänä sivunnut 100 metrin ennätystään 10,58.

– Se tunsi nyt, että eilen oli matkustanut pitkään, mutta muuten ihan ok meininki, Saarinen kertaili.

Saarisen kilpailuohjelma jatkuu Puolassa 4 x 100 metrin viestillä. Sen jälkeen syksyn ohjelmassa on lähinnä 200 metrin kisoja, joissa juoksijan mukaan Lappeenrannassa juostu 21,13 ja miksei oma ennätyskin 20,99 voisi vielä parantua.

– Miksei, kun Lappeenrannassa sain juoksun alun tulemaan hyvin, Saarinen tuumi.

Bydgoszczissä b-erän voitti Ranskan Christophe Lemaitre ajalla 10,31. Erässä oli myötätuulta 0,9 metriä sekunnissa.

Naiset, 100 metriä, B-erä

Anniina Kortetmaa oli kuudes naisten 100 metrin B-erässä ajalla 11,70. Kortetmaalle juoksu oli valmistautumista lauantain 4 x 100 metrin viestiin. Juoksun voitti Ranskan Orlann Ombissa-Dzanguea ajalla 11,39.

– Aika jähmeää oli juoksu eilisen pitkän matkustamisen jälkeen, mutta tämä oli vain valmistautumista lauantaille, Kortetmaa sanoi.

Kortetmaan erään tuulimittari kertoi myötätuuleksi 1,7 metriä sekunnissa, mutta tuuli pyöri stadionilla aika lailla.

– Kun käytiin telineisiin, oli aika selvä vastainen, Kortetmaa sanoi.

Kortetmaa juoksi kesäkuussa Jyväskylän Motonet GP:ssä ennätyksensä 11,59. Viikonvaihteessa  Lappeenrannan Kalevan kisoissa hän oli 100 metrillä kolmas ja 200 metrillä toinen.

Miehet, 400 m aj, alkuerät

Oskari Mörö juoksi alkuerässään neljänneksi ja kahden erän yhteistuloksissa viidenneksi kauden kotimaisella kärkiajalla 49,97.

– Hyvä aika ja finaalipaikka. Erityisesti olen tyytyväinen finaalipaikkaan. Juoksu oli rytmillisesti hyvä, vaikka verryttelyssä ei tosiaankaan tuntunut hyvältä, vaan todella nihkeältä, Mörö sanoi.

Mörölle alkueräjuoksu oli kahden Kalevan kisojen juoksun jälkeen kolmas sydänkesän harjoitusjakson jälkeen. Mörön aiempi kesän paras oli kesäkuun lopussa Sveitsin La Chaux-de-Fondsissa juostu 50,24. Kalevan kisojen mestariksi hän juoksi ajalla 51,21.

Mörön erän ja alkuerien nopein oli Puolan Patrik Dobek ajalla 48,80. Puolassa 400 metrin aitojen finaali on lauantaina.

The post Suomalaiset laji lajilta Bydgoszczin Superliigasta appeared first on Yleisurheilu.fi.