SUL:n hallitus: Talouden suhteen trendi on oikea

Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus kuuli talousraportin, keskusteli kumppanimyynnistä ja strategiatyön käynnistämisestä Lappeenrannassa Kalevan kisojen yhteydessä pidetyssä kokouksessa.

– Tämän vuoden osalta talouden trendi on oikea, etenkin kun kyseessä on pariton vuosi jolloin Ruotsi-ottelun tuloja ei ole. Hallitus on luottavainen, että ensi vuoden budjetissa pystymme investoimaan huippu-urheiluun ilman, että se on muualta pois, sanoo SUL:n puheenjohtaja Sami Itani.

– Onnistunut talousvuosi edellyttää edelleen tiukkaa kulukuria ja pieniä kaupallisia voittoja myös syksyllä, joihin vahvasti uskon. Kevään massajuoksutapahtuvat eivät tuoneet odotettua taloudellista tulosta, mutta sponsorimyynnin budjetti on vastavuoroisesti ylitetty.

–  Nyt hallitukselle lanseerattiin pari uutta myyntituotetta, joiden myynti on jo käynnissä. Tuotteet ovat SUL:n markkinointiyhtiön Track and Field Finlandin hallituksen käsittelemiä ja hyväksymiä.

Yhteistyökeskustelut ultrajuoksijoiden kanssa jatkuvat

Hallitus keskusteli myös suomalaisen yleisurheilun uuden strategian työstämisestä. Nykyinen päättyy ensi vuoteen ja uusi strategiakausi alkaa 2021.

– Mitään U-käännöstä ei tarvitse tehdä, mutta joka tapauksessa tarvitsemme nykyistä konkreettisemmat tavoitteet ja mittarit, joiden avulla strategian toimeenpanoa ja tulosvastuuta seuraamme, Itani linjasi.  Hallitus tulee olemaan vahvassa roolissa uudessa strategiatyössä.

Yhteistyökeskusteluja Suomen Urheiluliiton ja ultrajuoksijoiden edustajien välillä päätettiin jatkaa. Hallitus näki ultrajuoksun kuuluvan yleisurheilun lajiperheeseen. SUL:n puolelta keskusteluja jatkavat liiton hallituksen jäsen Rami Urho ja SUL:n kilpailupäällikkö Mika Muukka.

Ruotsin yleisurheiluliiton kanssa yhteiseen Ruotsi-ottelun kehittämistyöryhmään nimettiin Sami Itani, SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto, Mika Muukka, Tampereen Ruotsi-ottelun pääsihteeri Elisa Hakanen ja Rami Urho.  Islannin Reykjavikissa syyskuussa (18.-20.9.) pidettävään pohjoismaiseen pääsihteerikokoukseen osallistuvat Harri Aalto ja Mika Muukka.

The post SUL:n hallitus: Talouden suhteen trendi on oikea appeared first on Yleisurheilu.fi.