Sibbo-Vargarna mestariksi, jalkavaiva ei hidastanut Aaltoa – Pulkkisen loistojuoksu toi JKU:lle mestaruuden

Sibbo-Vargarna viestimiehistö päätti SM-kilpailut Ylivieskasssa 4×400 metrin mestaruuteen ja mielestään koko lailla täydellisellä suorituksella. Nelikko Eljas Aalto, Mikael Granqvist, Edward Lindberg ja Anton Kunnas juoksivat voittoajaksi 3.15,68 ja olivat varsin ylivoimaisia.

– Kaikki onnistuivat loistavasti. Tehtiin ennen viestiä laskelma siitä, mikä meille olisi tällä joukkueella realistinen tulos ja päädyttiin tuollaiseen aikaan, viestin avannut Aalto sanoi.

Aalto oli joukkueessa 400 metrin hallitsevana Suomen mestarina tärkeä mies ja siksi Ylivieskassa tullut jalkavaiva nostatti joukkueen sisällä huolta.

– Lauantaina tuli toiseen jalkaan pienen pieni venähdys, mutta sain sen verryttelyllä ja hieronnalla kuntoon, Aalto kertoi.

Hopealle juoksi B-erän ajalla 3.16,69 voittanut Naantalin Löyly, jonka joukkueessa juoksivat Elias Tuominen, Aatu Koivisto, Christian Vänttinen ja Markus Teijula.

Kenttäurheilijat-58:n ja HIFK:n ankkurit Ville Lampinen ja Erik Back ratkaisivat pronssin kohtalon. Sen pakkasi laukkuihinsa KU-58 ajalla 3.16,82. HIFK oli neljäs ajalla 3,17.02. Lampinen ja Back juoksivat osuutensa 47,8 ja 47,6.

KU-58:n joukkueessa juoksivat myös Leo Uusimäki, Elias Jrad ja Tuomas Hyytiäinen. HIFK:n nelikossa pinkoivat Backin ohella Jevgeni Aleksandrov, Jaakko Lehtilä ja Anton Tallbacka.

Kaksi nopeinta osuusaikaa juoksivat toisella osuudella Jaakko Lehtilä 47,2 ja Lahden Ahkeran Lauri Eerola 47,5.

Ankkurien taisto huipensi naisten viestin

Jyväskylän Kenttäurheilijat voitti naisten 4×400 metriä, joka oli JKU:n ja HIFK:n kaksintaistelu. Aino Pulkkinen ratkaisi voiton ankkuriosuudella, jonka hän juoksi 54,2:een. Hän nousi osuuden alussa HIFK:n Viivi Lehikoisen kantaan ja puristi lopussa ohi.

– Nyt kulki niin hyvin, että olisi kiva juosta vielä 400 metriä, mutta kausi oli nyt tässä, Pulkkinen sanoi,

Pulkkinen pääsi kevään jälkeen vasta syyskesällä jalkavaivan takia kilpailemaan, eikä ole juossut 400 metriä sitten kevään. Taisto Lehikoista vastaan Ylivieskan ankkuriosuudella meni täysin Pulkkisen suunnitelmien mukaan.

– Osasin odottaa, että pääsen matkan ensimmäisenä tai toisena. Päätin juosta heti Viivin peesiin ja sitten ohi. Lopussa näin Viivin varjon ja seurasin sitä koko ajan sivusilmällä, Pulkkinen kertaili.

JKU:n joukkueessa juoksivat myös Janette Niemi (58,2), Anniina Kortetmaa (54,4) ja Heini Ikonen (57,6). HIFK juoksi kokoonpanossa Nea Mattila, Lotta Kemppinen, Inka Pöyry ja Lehikoinen.

 

Viime vuoden mestari Veitsiluodon Kisaveikot oli kolmas joukkueella Mette Baas, Veera Pudas, Erika Utriainen ja Ida Ravaska. Kapula tuli maaliin ajassa 3.47,79.

Nopeimmat osuusajat mestarijoukkueen Pulkkisen ja Kortetmaan jälkeen juoksivat Pietarsaaren Drottin Jeanine Nygård (54,5), Keski-Uudenmaan Yleisurheilun ankkuri Eveliina Määttänen 55,0, Ravaska (55,1) ja HIFK:n 15-vuotias Inka Pöyry (55,3).

Siikaluoma kiri Ahkeralle mestaruuden

Lahden Ahkeran nelikko Janne Kanerva, Wilho Hautala, Hannu Granberg ja Martti Siikaluoma juoksi sunnuntaina 4×1500 metrin mestaruuden lauantaisen 4×800 metrin pronssin jatkeeksi ajalla 15.52,09.

Mestaruuden sinetöi Siikaluoman ankkuriosuus.

– Kun mietittiin juoksujärjestystä, lähdettiin siitä, että minä olen ankkurina. Samalla todettiin, että meillä on niin tasainen ryhmä, että on sama missä järjestyksessä muut juoksevat, Siikaluoma totesi.

Siikaluoma lähti ankkuriosuudelle kolmantena HKV:n Panu Jantusen ja Joensuun Katajan Jiri Karjalaisen jälkeen, mutta juoksi kaksikon heti kiinni. Mestaruuden hän ratkaisi pitkähköllä kirillä.

Karjalainen taisteli, mutta ei kyennyt haastamaan Siikaluomaa ja toi Katajan maaliin toisena ajalla 15.54,06. Mestaruutta puolustanut HKV oli nyt ilman Topi Raitasta kolmas ajalla 15.56,09.

– Sanoin muille, että jos voi toivoa, lähtisin mieluiten ankkuriosuudelle hieman muiden edellä tai hieman kärkeä perässä. Nyt pääsin saalistamaan muita takaa, Siikaluoma tuumi.

 

Wilho Hautalalle toinen SM-mitali Ylivieskasta maistui erityisen makealta. Häneltä todettiin heinäkuun alussa lantion takaosassa sijaitsevan ristiluun rasitusmurtuman esiaste, jonka kuntoutus piti hänet sivussa koko sydänkesän kilpailuista.

– Nyt olen pystynyt juoksemaan neljän viikon ajan. Tämä on minulle kuin toinen kauden alku, Hautala sanoi.

Viimevuotiselle 10000 metrin Suomen mestarille Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesaselle 4×1500 metrin avausosuus oli samalla ratakauden avaus. Hän oli kesän sivussa ratakilpailuista keväällä kantapäähän tulleen murtuman takia.

– Katse on nyt jo ensi kesässä ja EM-kilpailuissa. Lokakuussa käyn juoksemaan maantiekympin, muuten keskityn harjoittelemaan, Piesanen sanoi.

Kokkonen ankkuroi LUM:n Suomen ennätykseen

Tanja Kokkosen ankkuroima Lappeenrannan Urheilu-Miesten joukkue pinkoi Ylivieskassa 4×100 metrin aitajuoksun 17-vuotiaiden SE:n 57,33. Aiempi ennätys oli Lahden Ahkeran 24 vuotta sitten Turussa juoksema 57,70.

Lappeenrannan Urheilu-Miehet juoksi samalla juoksijajoukolla Noora Tiainen, Essi Vehmaa, Sani Rantalainen ja Tanja Kokkonen, kuin edellispäivän 4×100 metriä, jossa alkuerien tasan 52 sekunnin aika ei kantanut loppukilpailuun.

– Se antoi lisää adrenaliinia tälle päivälle. Nyt oma juoksu oli paljon parempaa kuin eilen, vaikka olen käytännössä jo alkanut tehdä peruskuntotyyppistä harjoittelua, Kokkonen sanoi.

B-erän voittanut Tampereen Pyrintö kiiti hopealle kaikkien aikojen kolmanneksi parhaalla ajalla 57,76. Pyrinnön viestiä veivät Saga Vanninen, Nea Lento, Maiju Saukkosaari ja Venla Väliharju.

17-vuotiaiden poikien 4×100 metrin aitajuoksun voitti ylivoimaisesti Tampereen Pyrintö ajalla 53,49. Ryhmässä viestiä kiidättivät Joel Turkka, Aleksi Savolainen, Juho Kahelin ja Jaakko Linnus.

Pietarsaaren Drottin Alexander Björkgren, Adrian Björkgren, Rasmus Lahti ja Johannes Åhman olivat toinen ajalla 54,97. Helsingin IFK oli alkuerien nopein, mutta joukkueen aloittaja Hugo Limnell kaatui finaalissa.

Väyrynen loisti myös aitaviestissä

19-vuotiaiden miesten 4×100 metrin aitajuoksussa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jesse Väyrynen toi joukkueensa ankkurina maaliin ylivoimaisena voittajana ajassa 54,51. Voiton pohjustivat Juuso Peltola, Pietari Valoranta ja Kristian Peltola.

Kuivasjärven Aura voitti 19-vuotiaiden naisten 4×100 metrin aitajuoksun ajalla 56,62. Joukkueessa juoksivat Sonja Stång, Ronja Koskela, Ella Nisula ja Aino Vuorjoki. Heistä Stång ja Vuorjoki olivat lauantaina voittamassa myös 4×100 metrin viestiä

– Nyt tuntui juoksu hyvältä. Juoksen yleensä enemmän aitoja, mutta tänä vuonna en kevään nilkkavaivojen takia ole juossut kuin muutaman harjoituksen ennen tänne tuloa, Vuorjoki sanoi.

Tampereen Pyrintö oli toinen ajalla 57,38 ja B-erän ajalla 57,41 voittanut Savonlinnan Riento kolmas.

Pyrintö juoksi toistamiseen hopeaa nelikolla Olivia Mäkinen, Pinja Heinonen, Olivia Ben Khalifa ja Frida Hämäläinen. He olivat toisia myös lauantaina 19-vuotiaiden 4×100 metrillä.

Pursiainen ja Keskitalo Espoon Tapioiden tähdet

Anna Pursiainen ja Saara Keskitalo ankkuroivat hyvillä juoksuilla Espoon Tapioille 17-vuotiaiden 4×300 metrin mestaruuden ajalla 2.45,64 ja 19-vuotiaiden 4×400 metrin mestaruuden ajalla 3.57,59.

Julia Ihantola, Carla Liukkonen ja Silja Jaatinen petasivat 16-vuotiaiden hallitsevalle 100 ja 200 metrin mestarille Pursiaiselle hyvän paikan ankkuriosuudelle, jonka hän hyödynsi.

– Meillä oli enemmänkin mitali kuin mestaruus tavoitteena. Onnistuttiin kuitenkin kaikki juoksemaan juuri niin kuin suunniteltiin, Pursiainen sanoi.

Pursiainen, Ihantola ja Jaatinen olivat lauantaina jo voittamassa päälajinsa 17-vuotiaiden 4×100 metriä.

HIFK oli 4×300 metrillä toinen ajalla 2.46,42. Ryhmässä juoksivat Sandra Piippo-Pinho, Janette Lohilahti, Iina Holopainen ja Vivian Tran.

19-vuotiaiden 4×400 metrillä pika-aituri Keskitalo nosti joukkueensa loistojuoksulla ohi Lahden Ahkeran ankkurin Pinja Kotinurmen. Aiemmilla osuuksilla Tapioiden viestiä veivät Vilma Hakala, Ella Koskiniemi ja Viivi Patronen.

Lahden Ahkera oli toinen ajalla 3.58,32. Ahkeran joukkueessa juoksivat Venla Pulkkanen, Helmi Vuorimaa, Sini Rajaniemi ja Pinja Kotinurmi.

HKV hallitsi nuorten miesten viestejä

Helsingin Kisa-Veikkojen joukkue oli omaa luokkaansa 19-vuotiaiden 4×400 metrillä. Voitto heltisi ajalla 3.20,78. Kapulaa kiidättivät Lassi Kaukonen, Chibunna Ezeabasirim, Niko Viljola ja Tommi Mäkinen. Viestin nopeimmat osuusajat juoksivat Viljola (49,0) ja Mäkinen (49,4).

Turun Urheiluliitto oli toinen joukkueella Nuutti Kokko, Max Montin, Eetu Lindholm ja Robin Lainto. SM-hopea heltisi ajalla 3.25,83.

HKV hallitsi myös 17-vuotiaiden poikien 4×300 metrin viestiä, jonka se voitti ajalla 2.25,26 joukkueella Miki Laakso, Kristofer Aaltonen, Atte Timgren ja Benjamin Lee. Tampereen Pyrintö oli toinen ajalla 2.26,46 joukkueella Joel Turkka, Aleksi Savolainen, Kasperi Valonen ja Jaakko Linnus.

The post Sibbo-Vargarna mestariksi, jalkavaiva ei hidastanut Aaltoa – Pulkkisen loistojuoksu toi JKU:lle mestaruuden appeared first on Yleisurheilu.fi.