Seuracup-kausi käynnistyi, kummiurheilija Maria Huntington muistelee omia kisojaan lämmöllä

Seuracupin 22. kausi käynnistyi tällä viikolla sähäkästi, kun ensimmäisiä osakilpailuja käytiin Kotkan Karhulassa, Rovaniemellä, Espoon Otaniemessä ja Jyväskylässä.

Kotkan Karhulassa kisattiin tosiaan jo perinteiseen tapaan KymY:n ja LasY:n piirien 1. piiriosakilpailu. Maanantaina Seuracup-kesän avanneessa illassa päästiin nauttimaan mukavan kesäisestä säästä, vaikka melko navakka vastatuuli hieman rokotti juoksulajien tulostasoa.

–  Mukana hyvähenkisessä kilpailussa oli lähes 300 nuorta urheilijaa kymmenestä eri seurasta, Karhulan Katajaisten puheenjohtaja Lauri Vuorinen kertoo tyytyväisenä.

Rovaniemellä tiistaina meininki oli niin ikään mukavaa.

– Tunnelma oli hyvä. Urheilijoita olisi tietysti saanut olla enemmän, noin 40–50 urheilijaa oli. Lajissa kuin lajissa tuli ennätyksiä. Pitäisi saada enemmän nuoria matkaan, Pohjan Koiton puheenjohtaja Kimmo Niukkanen sanoi.

Niukkanen iloitsee, että viime kesänä Oulun kanssa kokeiltua yhteistyötä jatketaan tänä vuonnakin, joten toiseen osakilpailuun lappilaisten suunta on Kempele.

– Saimme enemmän osallistujia sarjaansa, tuli kirittäjiä. Koimme Lapin piirissä hyväksi tuollaisen, kaikki tykkäsivät tuosta, Niukkanen kertoo.

Tampereen Pyrintöä edustava Maria Huntington muistelee Seuracupia hymyillen.

– Se oli pienenä sellainen tapahtuma, johon kaikki halusivat päästä. Varsinkin Seuracupin finaali oli sellainen. Kun oli usea osakilpailu lähellä Tamperetta, nekin olivat kivoja kisoja, Huntington sanoo.

Huntingtonista tuli seitsenottelija, ja hänen lajikirjonsa oli monipuolinen myös Seuracupissa:

– Melkein kaikki! Varmaan kaikki muut paitsi kävely ja moukari, niihin löytyi onneksi parempi. Seivästä hyppäsin nuorempana tosi paljon, siitä tykkäsinkin.

Huntington nauttii edelleen kilpaluista ja reissuista Pyrinnön porukassa, ja samaa seurahenkeä on Seuracupeissakin:

– Siellä saa yhteishenkeä oman seuran keskellä ja näkee muita urheilukavereita niissä kisoissa. Seuracup on kaiken kaikkiaan tosi kiva tapahtuma, hän sanoo.

(kuva Jyväskylän Seuracupista, josta erikseen juttua lähipäivinä)

The post Seuracup-kausi käynnistyi, kummiurheilija Maria Huntington muistelee omia kisojaan lämmöllä appeared first on Yleisurheilu.fi.