Pölkky heitti uusinnasta ennätyksellään keihäsfinaaliin

Sofia Pölkky otti täyden hyödyn mahdollisuudesta heittää Boråsissa 19-vuotiaiden EM-kisojen keihäänheiton karsinta uudelleen. Hän heitti kolme karsintaheittoa seitsenottelun keihäänheiton yhteydessä perjantaina ja meni finaaliin ennätyksellään 52,73.

– Tähän oli aika vaikea valmistautua, kun kaikki lataus purkautui karsinnassa torstaina ja minä en yleensä ole hyvä kilpailemaan peräkkäisinä päivinä, Pölkky sanoi.

Pölkky sai heittää karsinnan uudelleen, koska varsinaisessa karsintakilpailussa torstaina hän ei EM-kilpailujen järjestäjien virheen takia saanut käyttää keihästä, jolla hän yleensä kilpailee.

Finaaliin päästäkseen Pölkyn piti heittää perjantaina paremmin kuin torstain karsinnassa 12:nneksi sijoittuneen heittäjän tulos, joka oli 51,16. Sunnuntain finaalissa hän on kolmastoista heittäjä, eli hän ei pudota finaalista ketään. Pölkyn ohella suomalaisista finaalissa kilpailee myös Julia Valtanen.

Oma ennätys ei ollut Pölkylle yllätys. Aiempi ennätys oli keihäskarnevaaleilla Pihtiputaalla kesäkuun lopussa syntynyt 50,62.

– Tiesin, että minussa on nuo metrit. Finaaliin lähden parantamaan ennätystä, Pölkky sanoi.

The post Pölkky heitti uusinnasta ennätyksellään keihäsfinaaliin appeared first on Yleisurheilu.fi.