Piispanen löi Genynin kahdesti – Tähti ja Kotaja huippuvauhdissa – Heikkinen kiskaisi kärkituloksen

Toni Piispanen kukisti Espoon GP-kilpailujen ratakelauksessa belgialaisen luokan 51 ME-miehen Peter Genynin 100 metrillä ajoin 20,57 – 21,20 ja 200 metrillä ajoin 39,81 – 40,43.

Piispasen 100 metrin aika on luokan toiseksi nopein maailmassa tänä vuonna. Piispasen mukaan kaikki näyttää hyvältä marraskuisia MM-kilpailuja ajatellen

– Nyt kaikki sujuu kuin pitää. Olen päässyt olkapääleikkauksen jälkeisten vuosien jälkeen sille tasolle, mille pitää, Piispanen sanoi ja kiitteli häntä ympäröinyttä asiantuntijatiimiä avusta ja tuesta.

Espoossa varsinkin Piispasen lähtö toimi mainiosti.

– Siihen on satsattu. Tarkoitus on lähteä niin, että kaveri on heti alussa vaikeuksissa, Piispanen sanoi.

 

Tähden maksiminopeus kunnossa

Piispasen ohella kaksi muutakin suomalaista kelasi 100 metrillä vuoden toiseksi nopeimman ajan maailmassa. Porin Tarmon Leo-Pekka Tähti voitti luokan 54 satasen alle 14 sekunnin tuloksella 13,90. Tähden omissa nimissä oleva maailman kärkitulos on vain yhden sekunnin sadasosan nopeampi.

200 metriä Tähti kelasi 24,71, mikä jää vain 0,33 sekuntia tunisialaisen Yassine Gharbin maailman kärkituloksesta.

– 100 metriä oli ihan hyvä, vaikka startissa vähän oikea puoli luisti. Maksiminopeus oli samaa kuin vuoden 2012 ME-kelauksessa, Tähti sanoi.

Vampulan Urheilijoiden Amanda Kotaja kelasi luokassa 54 naisten maailmantilaston toiseksi parhaan ajan 16,05. Kauden kärkiaikaa 15,96 pitää hallussaan kiinalainen Zou Lihong.

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Henry Manni voitti luokan 34 satasen ajalla 15,86, mikä on tämän vuoden maailmantilaston seitsemänneksi paras.

200 metrillä Kotajan voittoaika oli 29,50 ja Mannin voittoaika 28,11. Heidän tuloksiaan nopeammin on maailmassa tänä vuonna kelannut vain neljä näiden luokkien kilpailijaa.

Euroopan tilaston kärkikymmenikköön kiilasivat myös Kotajan kanssa samassa luokassa kilpaileva Sini Paukkeri ja Piispasen kanssa samassa luokassa kilpaileva rugbymaajoukkueen kapteeni Antti Sinisaari tuloksin 17,98 ja 25,63.

 

Heikkinen kiskaisi maailman kärkituloksen

Siilinjärven Ponnistuksen Marjaana Heikkinen heitti pyörätuolista luokan 34 maailman kärkituloksen 18,88. Se on viisi senttiä parempi, kuin kiinalaisen Zou Lijuanin tähänastinen kärkitulos. Heikkisen kaikki kuusi heittoa kantoivat vähintään 18,37.

– Se meni Némethin keihäällä ja oli yllätys. Olin tyytyväinen myös siihen, että tuli hyvä sarja. Tästä kilpailusta jäi hyvä fiilis Dubain MM-kilpailuihin. Näköjään valmentaja Kimmo Kinnunen tietää mitä tekee, Heikkinen sanoi.

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Tuomas Mannin keihästulos 23,83 luokassa 34 olisi vielä lauantaina ollut Suomen ennätys, mutta lauantaina Kangasalla hän voitti paraurheilijoiden Suomen mestaruuden uudella SE:llä 25,18, joka on samalla Euroopan tämän vuoden kärkitulos. Maailmantilastossa Manni on kymmenentenä.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jasmine Repo luokassa 55 heitti tuloksen 11,37. Hän on Euroopan tilaston kuudes hivenen tämänpäiväistä paremmalla ennätyksellään 11,65, jonka hän heitti kolme viikkoa sitten Joensuun GP:ssä.

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)

The post Piispanen löi Genynin kahdesti – Tähti ja Kotaja huippuvauhdissa – Heikkinen kiskaisi kärkituloksen appeared first on Yleisurheilu.fi.