Piesanen ja Richardsson omaa luokkaansa Helsingissä

Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesanen ja Vasa IS:n Camilla Richardsson eivät olleet yllätettävissä Helsinki City 5 -maantiekilpailussa. Kumpikin karkasi haastajiltaan heti alkumatkasta ja juoksi ylivoimaiseen voittoon.

Piesanen nousi kärkeen puolen kilometrin juoksun jälkeen ja tuli maaliin ajassa 14.31. Eroa samalla ajalla toiseksi ja kolmanneksi juosseisiin Lahden Ahkeran Hannu Granbergiin ja Martti Siikaluomaan kertyi 23 sekuntia.

– Näin hyvätasoinen maantievitonen ei mene pelkkänä treeninä. Kyllä tähän vähän harjoitusta kevennettiin. Viime vuoden ajasta (14.53) ei lähtenyt ihan niin paljon kuin ajattelin, kun reitille oli tullut ylimääräinen mäki, Piesanen tuumi.

Seuratoverit Granberg, Siikaluoma ja neljänneksi juossut Ossi Kekki ratkoivat keskinäisen järjestyksen kisan lopussa.

– Odotettu kisa. Jaakko löi lujaa heti alussa. Me muut yritettiin sinnitellä perässä, mutta jo puolen kilometrin jälkeen jäätiin ratkomaan Lahden Ahkeran sisäisen kisan järjestyksiä, Granberg sanoi.

Siikaluoma oli tyytyväinen, että kisan loppuhetkien taistelussa sai sinetöityä kolmannen sijan kolmen sekunnin erolla Kekkiin.

– Nyt aletaan hakea harjoituksissa vähän kovempia vauhtia. Kausi alkaa Lahden Motonet GP:n 1500 metrillä, Siikaluoma sanoi.

Richardsson eteni suunnitelman mukaan

Richardsson noudatti valmentajansa Jukka Keskisalon ohjetta vauhdin suhteen. Hän voitti kilpailun ajalla 16.28. Forssan Salaman Janica Rauma oli toinen 40 sekuntia kärjestä ja Annemari Kiekara kolmas 1.05 minuuttia kärjestä.

– Puhuin Jukan kanssa, että juoksen ensimmäisen kilometrin kolmeen minuuttiin ja 15 sekuntiin. Se meni sekunnin hitaammin, eli ihan hyvin. Matkalla oli hyvä miesporukka, jonka kanssa juoksin. Ei tarvinnut yksi vetää, Richardsson sanoo.

Richardsson juoksee kevään toisen ratakilpailunsa toukokuun lopussa Helsingissä.

– Toukokuun kympillä juoksen 3000 metriä. Se on vielä harjoituskisa. Nyt huomaan, että tarvitsen kisoja. Jokainen kilpailu ja maksimikestävyysharjoitus vie juoksua eteenpäin, kun kilpailuissa oli pitkä tauko, Richardsson viittasi viime kesän jalkavammaan.

– Minä ajattelin tätä kisaa lähinnä treeninä, vaikka täysillä vedin, toiseksi sijoittunut Rauma sanoi.

Kiekara oli tyytyväinen, kun ajoittain juoksua kiusaavat takareisivaivat eivät nyt häirinneet.

– Suunnitelmissa on juosta kesäkuussa maraton Tukholmassa, Kiekara sanoi.

Niskanen harhautui reitiltä, Haverinen: Järjestelyt pettivät

Olympiavoittaja Iivo Niskasen kilpailu Helsinki City Run -puolimaratonilla päättyi pettymyksen. Hän harhautui väärälle reitille 16,5 kilometrin kohdalla ja juoksi lopulta noin 26 kilometriä.  Kilpailun johtaja Markku Haverisen mukaan kyse oli kilpailun järjestäjän virheestä.

– Tällaisessa juoksussa juoksijan tehtävä on juosta, eikä miettiä reittiä. Tässä kohtaa meidät järjestelyt pettivät ja Iivo pääsi väärälle reitille. Olemme vilpittömästi pahoillamme, ja esitimme anteeksipyynnön Iivolle, Haverinen sanoo.

Niskanen juoksi tunnin ja 10 minuutin loppuaikaan tähtäävää vauhtia ja harmitteli, että kisa ei tuonut tavoitteena ollutta tulosta.

– Erkaannuttiin vissiin maratonreitille, kun ei ollut näköyhteyttä ykkösenä juosseeseen ja juoksin yksin, kun oli toisena. Olisiko tullut juostua sellaiset 26 kilometriä täysillä, Niskanen harmitteli.

Helsinki City Run -puolimaratonin voitti Kenian Ibrahim Mukunga ajalla 1.10.24.

Gamlakarleby IF Jan Kaas oli toinen ennätyksellään 1.11,93 ja Jussi Utriainen kolmas ajalla 1.12.07. Naisten puolimaratonin voitti Venäjän Jelena Tolstyh ajalla 1.19.45. Maria Söderström oli toinen ajalla 1.20.24.

Live tulokset

 

The post Piesanen ja Richardsson omaa luokkaansa Helsingissä appeared first on Yleisurheilu.fi.