Olkapäävaiva piinasi Helanderia: Se täytyy nyt tutkia, Etelätalo tarrasi MM-paikkaan

Keihäänheittäjä Oliver Helander tutkituttaa olkapäänsä ennen kuin päättää, miten kilpailukausi jatkuu. Helander heitti Tukholman Ruotsi-ottelussa vain kolmesti ja oli kolmas tuloksella 80,66. Ruotsin Kim Amb voitti kilpailun ennätyksellään 85,89 ja Lassi Etelätalo varmisteli MM-valintaa heitettyään toiseksi tuloksella 82,15.

– Olkapää on vaivannut viime vuoden Raaseporin kilpailun kaatumisesta lähtien. Se on välillä parempi, välillä huonompi. Nyt se oli huonoin mitä se on tällä kaudella ollut. Siksi jätin kolme heittoa väliin, Helander sanoi.

Ruotsi-ottelu oli Helanderin kauden viides kilpailu. Hänen kesän parhaansa on 86,93 ja hänet on jo valittu Dohan MM-joukkueeseen. Hänet ovn valittu myös 9.-10. syyskuuta käytävään Eurooppa-Yhdysvallat-otteluun.

– Olkapää täytyy nyt saada parempaan kuntoon, jos haluaa heittää pitkälle, Helander vastasi kysymykseen, onko loppukausi  mahdollisesti jäämässä väliin.

– Kunhan käyn tutkimuksessa, asiasta saadaan lisää tietoa.

Helanderille kesä on ollut takkuinen. Hän oli juhannuksen jälkeen pitkään sivussa kilpailuista kylkivaivan takia.

 

Kuusela onnitteli Etelätaloa

Toni Kuusela oli maaottelussa neljäs heitettyään 79,38. Kilpailun jälkeen hän kävi onnittelemassa Etelätaloa Dohan MM-kisapaikasta. Kuuselan mukaan nyt on selvä, että heistä kahdesta rajan ylittäneestä Etelätalo valitaan Antti Ruuskasen ja Helanderin joukkuetovereiksi MM-kisoihin.

– Kävin kisan jälkeen onnitelemassa Lassia, Kuusela sanoi.

– En aio enää mennä erikseen mihinkään kisaan yrittämään kovaa tulosta. Heitän varmaan Kuortaneella vielä yhden kilpailun.

Myös Kalevan kisat voittanut Etelätalo oli sitä mieltä, että kolmannesta Dohan paikasta taistelu.

– Kyllä se nyt aika varmalta näyttää, Etelätalo sanoi valinnasta.

Etelätalo ja Kuusela eivät kumpikaan olleet täysin tyytyväisiä Tukholman kisaan.

– Ambin pitkä heitto pisti yrittämään. Aloin heittää pienellä riskillä, mutta  tänään se ei ihan natsannut, Eteläyalo sanoi.

– Sain ekalla siihen 80 metrin pintaan. Halusin heittää 10 metriä pidemmälle, mutta se nyt lohjennut.

The post Olkapäävaiva piinasi Helanderia: Se täytyy nyt tutkia, Etelätalo tarrasi MM-paikkaan appeared first on Yleisurheilu.fi.