Neziri ehdolla IAAF:n urheilijakomissioon, vaali Dohan MM-kisoissa

Aitajuoksija Nooralotta Neziri on ehdolla Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) urheilijakomissioon. Määräaikaan mennessä vaaliin on ilmoittautunut viisitoista ehdokasta. Dohan MM-kisoissa käytävässä vaalissa urheilijakomissioon valitaan kuusi urheilijaa.

– Ehdokkaina on todella tunnettuja urheilijoita. Jos katsoo heidän saavutuksiaan urheilijana, olisi todella kova juttu, jos minä tulisin valituksi, mutta on kiva olla mukana ehdolla, Neziri sanoo.

Urheilijakomissioon Neziri pyrkii tosissaan.

– Olisi kiva päästä vaikuttamaan urheilijoiden aisoihin. Komissioon mukaan pääsy olisi myös kokemus, josta olisi hyötyä itsellenikin urheilu-uran jälkeen, kun menee työelämään, Neziri sanoo.

Uudet jäsenet urheilijakomissioon valitaan vaalissa, johon voivat osallistua kaikki Dohan MM-kisoihin akkreditoidut urheilijat. Äänestysaika Dohassa on 29.9–3.10. ja valinnat julkistetaan vielä 6. lokakuuta päättyvien kisojen aikana.

Nezirin kanssa ehdolla on useita yleisurheilun huippunimiä, kuten kaksinkertainen kuulantyönnön olympiavoittaja ja nelinkertainen MM-voittaja Valerie Adams sekä seiväshypyn ME:n haltija ja olympiavoittaja Renaud Lavillenie.

Muut ehdokkaat ovat Kevin Borlée Belgia, Majd Eddin Ghazal Syyria, Habiba Ghribi Tunisia, Thijmen Kupers Hollanti, Bernard Lagat USA, Aisha Praught-Leer Jamaika, Olga Rypakova Kazakstan, Olha Saladuha Ukraina, Goldie Sayers Britannia, Katerina Stefanidi Kreikka, Su Bingtian Kiina ja Michel Tornéus Ruotsi.

Dohassa valittavien kuuden urheilijan ohella IAAF:n urheilijakomissiossa jatkavat Kanadan Inaki Gomez, Saint Kitts & Nevisin Kim Collins, Puolan Adam Kszczot, Saksan Thomas Röhler, Serbian Ivana Spanovic ja Australian Benita Willis.

The post Neziri ehdolla IAAF:n urheilijakomissioon, vaali Dohan MM-kisoissa appeared first on Yleisurheilu.fi.