Mörö: Tarvitsen vielä tempoa, Lehikoinen sai juoksusta hakemansa

Paavo Nurmen kisat alkoivat 400 metrin aitojen kauden kotimaisilla kärkiajoilla, kun Oskari Mörö kipaisi ensin 51,06 ja hieman myöhemmin Viivi Lehikoinen 58,55. Molemmat saivat juoksuistaan positiivisia merkkejä jatkoa ajatellen.

Oskari Mörö palasi Turussa päämatkansa kilpailuihin vuoden tauon jälkeen.

– Kohtuurykäisy. Lopussa huomasin, että tarvitsen vielä tempoa sinne, mutta oli mukava päästä vuoden tauon jälkeen kisaamaan, Mörö sanoi.

Vuosi sitten hänen kilpailukautensa jäi kesken, ja uusi harjoituskausi alkoi jo viime kesänä. Harjoituskauteen on kuulunut leireilyä Teneriffalla ja Etelä-Afrikassa. Mörö on tehnyt muutoksia harjoitteluun ja ruokavalioonsa. Myös juoksutekniikkaa hän on muuttanut vähän rullaavammaksi, millä on haettu apua lonkkavaivoihin.

– On ihan hyvä tilanne, seuraavaksi lauantaina Genevessä kilpaileva Mörö sanoi.

Kakkoseksi ylsi Joni Vainio-Kaila ajalla 51,90, kolmanneksi juossut Anton Tallbacka venyi ennätykseensä 52,78.

– Ihan hyvä alku, mutta tuntuu, että on vielä vähän parannettavaa. Pari kymppää sieltä ainakin lähtee vielä, hän uskoi.

Viivi Lehikoinen juoksi Turussa kauden toisen 400 metrin aitojen kisansa. Voitto tuli ajalla 58,55, ja juoksu toi reilun sekunnin parannuksen avaukseen (59,99).

– Nyt alkaa pikkuhiljaa löytyä se juoksu mitä se pitäisi olla. Lopun askeleet menivät hyvin. Tavoitteena oli juosta mahdollisimman rennosti ja kovaa.

Hän hakee tälle kaudelle helppoutta 15 askeleen aitarytmiin.

– Alussa yksi väli meni 15:lla, ja se oli tavoitteena, kauttaan ensi viikolla Jyväskylän Motonet GP:ssä jatkava Lehikoinen sanoi.

The post Mörö: Tarvitsen vielä tempoa, Lehikoinen sai juoksusta hakemansa appeared first on Yleisurheilu.fi.