Henry Mannin saalis parayleisurheilun MM-kisoista Dubaista oli kaksi pistesijaa. Manni kelasi T34-luokassa 400 metrillä neljänneksi ja 100 metrillä kuudenneksi. Torstaina hän haki paikkaa 800 metrin finaaliin, mutta jäi alkueriin.

– Se harmittaa, että pitkä mitaliputki katkesi. Olen vuodesta 2013 lähtien ollut mitaleilla jokaisessa arvokilpailussa, Manni harmitteli.

Manni oli 800 metrin alkuerässään neljäs ajalla 1.52,64. Erien kolme parasta eteni suoraan finaaliin. Aikavertailusta sinne vaadittiin 1.49,23.

– Olin vielä toisen kierroksen alussa kärjen mukana, mutta sitten eturengas osui Australian Rheed McCrackenin takarenkaaseen, ja muutti osumasta suuntaan. Jouduin korjaamaan suuntaa ja jäin sen verran jälkeen, että voimat eivät enää lopussa riittäneet ottamaan muita kiinni, Manni kertaili.

Mannin erän voitti matkan suursuosikki, Tunisian Walid Ktila ajalla 1.51,64. McCracken oli kolmas ja meni suoraan loppukilpailuun ajalla 1.52,07.

© Oliver Kremer, 2019 (sports.pixolli.com)

Olkapäävamma kiusasi voimaharjoittelua, Tokio tavoitteena

Mannille 800 metrin finaalipaikan lipuminen sivun suun oli pettymys. Sitä kuten mitaliputken katkeamista selittää ainakin osittain helmikuussa penkkipunnerruksessa tullut olkapäävamma, joka puraisi vankasti voimaharjoitteluun

– Esimerkiksi penkkipunnerrusta en ole tehnyt helmikuun jälkeen lainkaan. Kelaamaan olen pystynyt, Manni tuumi.

– Olen ensi viikolla menossa lääkäriin katsomaan, mikä on olkapään tilanne. Toivon mukaan pääsen taas jatkamaan voimaharjoittelua.

Tulevan kesän päätavoite Mannilla on Tokion paralympiakisoissa, jonne Dubaista ei vielä hellinyt paikkaa, mutta se ei Mannia huoleta.

– Ajattelen niin, että kelaan keväällä niin kovaa, että olen Tokiossa mukana.

Piispanen mitalirohmuna

Suomen MM-joukkue kokosi Dubaista viisi mitalia ja neljä pistesijaa, eli sijoitusta kahdeksan parhaan joukkoon. Edellisistä MM-kisoista Lontoossa 2017 tuli kuusi mitalia.

Dubain joukkueen mitalirohmu oli Toni Piispanen, joka kelasi T51-luokasta 100 metrin mestaruuden ja 200 metrin hopean. Leo-Pekka Tähti (luokka T54) ja Amanda Kotaja (T54) voittivat 100 metriä ja Marjaana Heikkinen oli F34-luokan keihäänheitossa toinen. Pistesijoja toivat Henry Mannin ohella, Amanda Kotaja, joka oli seitsemäs 400 metrillä ja kiekonheittäjä Petteri Peitso, joka oli F11-luokassa kahdeksas.

– Oikein lupaava kenraaliharjoitus ja tärkeä välietappi Tokion paralympiakisoja ajatellen. Nyt täytyy vaan jatkaa sitä systemaattista työtä, jota urheilijat ovat henkilökohtaisten valmentajiensa kanssa tehneet. Kaikki satsaavat Tokion kisoihin, joten siellä menestyminen ei ole ainakaan yhtään helpompaa kuin täällä, Suomen Urheiluliiton (SUL) parayleisurheilun päävalmentaja Mikko Peltonen muistutti.

– Olosuhteet eivät nyt olleet niin helteiset kuin etukäteen ajateltiin. Tokio tulee olemaan kilpailupaikkana rankempi varsinkin ilman korkean kosteusprosentin ansiosta. Näissä asioissa jatketaan hyvää yhteistyötä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen kanssa. Sieltä saatiin jo näihin kisoihin valmistautuessa hyviä neuvoja.

The post Mannin mitaliputki katkesi, osuma kilpailijan takapyörään söi aikaa, MM-joukkue kokosi viisi mitalia appeared first on Yleisurheilu.fi.