Lehikoinen aitoi toiseksi Göteborgissa, Mattila erän kuudes

HIFK:n Viivi Lehikoinen juoksi 400 metrin aidoissa toiseksi ajalla 58,76 Göteborgissa käydyssä kilpailussa. Kilpailun voitti Norjan Amalie Iuel ajalla 57,51. Hän juoksi kesäkuun alussa maansa ennätyksen 55,15.

Lehikoiselle Göteborgin kilpailu oli kesän neljäs 400 metrin aitakilpailu. Hänen kesän parhaansa on Turun Paavo Nurmen kisoissa juostu 58,55.

Göteborgissa juostiin lämpimässä, mutta tuulisessa säässä.

– Aika monta juoksua olen juossut nyt aika lailla samoihin aikoihin. Se kertoo, että parempaa on tulossa. Nyt juoksin kolme ensimmäistä aitaväliä 15 askeleen rytmillä ja juoksun loppu tuli hyvin. Se oli positiivista niin kuin sekin, että jäi vain noin sekunnin voittajalle, joka on tänä kesänä juossut 55-alkuisen ajan, Lehikoinen sanoi.

Lehikoinen tähtää kuntoaan heinäkuun alussa Gävlessä käytäviin 22-vuotiaiden EM-kisoihin.

– Suunnitelmissa on juosta vielä ensi viikolla Tampereella ennen EM-kisoja, Lehikoinen sanoi.

Lehikoisen seuratoveri Nea Mattila oli Göteborgissa erässään kuudes ajalla 60,60. Mattilan kesän paras on 60,38. Viime kesänä ennätyksekseen 57,81 juosseen aiturin mukaan parempaa on luvassa kesän vanhetessa.

– Minulla oli aika rikkonainen harjoituskausi, joka vaikuttaa näihin alkukesän juoksuihin. Talvella oli ylirasituksen tuntuisia oireita ja keväällä ylioppilaskirjoitukset veivät energiaa. Treenasin myös aika pitkälle kevääseen, joten täältä tullaan vielä loppukaudella, Mattila vakuutti.

Yleisurheilutuloksia/kv.

Göteborg:

Kv. Världsungdomsspelen -kilpailu:

Naiset, 400 m aj: 1. erä: 1) Amalie Luel Norja 57,51, 2) Viivi Lehikoinen Suomi    58,76,…6) Nea Mattila Suomi 60,60.

Kaikki tulokset

 

 

The post Lehikoinen aitoi toiseksi Göteborgissa, Mattila erän kuudes appeared first on Yleisurheilu.fi.