Lahden YAG-järjestäjät tyytyväisiä onnistuneeseen kokonaisuuteen: ”Korjausliikkeet tepsivät”

Youth Athletics Games -tapahtuma Lahdessa oli tiivis kolmipäiväinen rupeama, jossa kokonaisuus oli onnistunut. Kokonaisuus ja Lahden edellisen YAG-järjestäjäkokemuksen (2017) pohjalta tehdyt muutokset osoittautuivat onnistuneiksi ja järjestäjät ylsivät tavoitteisiinsa.

– Erityisen tyytyväinen olen kokonaisuuteen. Kahden vuoden takaiseen tehdyt korjausliikkeet tepsivät. Teimme silloin havaintoja mitä voisimme tehdä toisin ja koeponnistimme joitakin asioita viime kesänä pienemmässä Lahti Junior Meetingissä, kilpailunjohtaja Markku Hölsö sanoi.

YAG:n kokoisessa tapahtumassa kentän käyttösuunnitelma vaatii työtä. Lahdessa ratkaisut osoittautuivat toimiviksi. Muutamia pitkiä heittoja tehtiin molemmissa päissä, viittä pituushyppypaikkaa käytettiin samanaikaisesti.

– Se toimi. Isommatkin ryhmät saimme sujuvasti kulkemaan. Aikataulun pitävyys oli iso juttu. Kaikki lähti siitä, että calling toimi. Sieltä tuli kentälle otto aikataulun mukaisesti, lajit pääsivät alkamaan ajallaan, eikä tullut kentällä kiirettä.

Yhtenä hyvistä parannuksista Hölsö pitää palkintojenjakojen organisointia. Palkinnot jaettiin heti jokaisen lajin jälkeen, mikä auttoi sekä kilpailijoita että kannustajia. Järjestelystä tuli kehuja jo viikonlopun aikana, ja osallistujien palaute on lämmittänyt järjestäjien mieltä muutenkin.

– Tärkeintä on, että urheilijat viihtyvät ja ovat tyytyväisiä. Heitä vartenhan tätä teemme, Hölsö sanoi.

Tapahtuman aikataululaadinnasta vastasi toinen kilpailunjohtaja Karri Rustholkarhu, joka Hölsön tavoin on tyytyväinen tapahtuman onnistumiseen.

— Halusimme mahdollistaa kaikille junnuille kaikki lajit. Halusimme, että kaikki lajiyhdistelmät ovat mahdollisia ilman kiirettä. Siinä onnistuimme tavoitellusti, Rustholkarhu sanoo.

Aikataulu rakentui tarkasti määriteltyjen laskentaparametrien kautta.

— Määrittelimme sen, millä tavalla hyvällä toimitsijatyöskentelyllä saamme vietyä lajit läpi, mikä on kilpailijan keskimääräinen suoritusaika, Rustholkarhu sanoo.

Sen lisäksi aiempien YAG-kisojen osallistujamäärien keskiarvojen pohjalta määriteltiin, minkäkokoisesta kilpailusta on aikataulullisesti selvittävä.

— Muodostimme sen 20—40 prosenttia aikaisempien vuosien keskiarvoa suuremmaksi. Suunnittelimme, että menee läpi, vaikka olisikin tullut merkittävästi isompi kisaajamäärä, hän kertoo jo syksyllä muodostuneesta alustavasta aikataulusta, joka vaati lopulta hyvin vähän muutoksia.

Ensi vuonna YAG järjestetään Lappeenrannassa. Minkälaisia vinkkejä Lappeenrannan Urheilu-Miesten porukalle?

— Suunnitelkaa kentän käyttö ja aikataulu realistisesti, että se mahdollistaa yllätyksetkin. Varatkaa riittävä toimitsijaresurssi, koska kun pitkin matkaa tulee yllätyksiä, ettei tule sillä puolella vajausta, Hölsö sanoo.

Tapahtuman tekivät 300 toimitsijaa, joiden organisoinnissa edellisestä YAG:stä oli otettu oppia. Lahden Ahkeran väellä on tänä kesänä vielä yksi suuri urakka, kun 14- ja 15-vuotiaiden sarjoissa kilpaillaan SM-mitaleista elokuussa.

The post Lahden YAG-järjestäjät tyytyväisiä onnistuneeseen kokonaisuuteen: ”Korjausliikkeet tepsivät” appeared first on Yleisurheilu.fi.