Kosonen heitti tuplamestariksi, Porvarin SM-urakka alkoi pituusmestaruudella Kankaanpäässä

Someron Esan Silja Kosonen hallitsi odotetusti 17-vuotiaiden moukaria SM-kilpailuissa Kankaanpäässä ja otti edellispäivänä tulleen kiekon mestaruuden jatkoksi päälajinsa kultaa tuloksella 67,48.

– Ihan hyviä heittoja, ehkä yritin vähän liikaa, Kosonen sanoi.

EYOF-kultamitalisti oli tulokseensa tyytyväinen, vaikkei teknisesti täysin tyytyväinen ollutkaan.

– Kiekko oli aika yllätys. En treenaa sitä ollenkaan. Valmentajani näki eilen ekan kerran, että heitän kiekkoa, Kosonen sanoi iloisena tuplamestarina.

Porvari pituusmestariksi: ”Aika nappihyppy”

Hartolan Voiman monen lajin taitaja Eemil Porvari aloitti kolmen lajin urakkansa pituusmestaruudella. Hän hyppäsi 16-vuotiaiden kultaa ennätyksellään 667 ennen IF Drottin Adrian Björkgreniä.

– Eka hyppy (667) oli aika nappihyppy, viimeinen myös tosi hyvä, mutta pikkuisen yliastuttu. Muut hypyt eivät ehkä lantiosta oikein pitäneet, meinasivat mennä läpi, Porvari sanoi.

Hänelle pituus ja keihäs olivat viikonvaihteeseen selviä lajivalintoja, mutta kolmas aiheutti pohdintaa.

– Mietin, olisiko korkeus vai kolmiloikka vai joku muu. Päätin ottaa kolmiloikan. Jos saan viimeisenkin loikan pitämään ja ajoitukset kuntoon, voi mennä ihan pitkälle. Lahdessa pari viikkoa sitten hyppäsin ekan kisan melkein vuoteen, siitä jäi ainakin ihan hyvä fiilis, Porvari sanoi.

Veijola ennätyksen tuoneesta kilpailustaan: ”Sain enemmän vauhtia loppuun”

Hämeenlinnan Tarmon Joonatan Veijola paransi ennätystään viidellä sentillä ja vei 17-vuotiaiden korkeuden mestaruuden tuloksella 196.

– Oli hyvä fiilis, suurin osa meni ekalla yli. Ennätystä lähdin hakemaan, ja se tuli aika reilustikin. Sain enemmän vauhtia loppuun, hyppy nousi korkeammalle. Viime kisoissa on ollut tasaisia hyppyjä 190:n pintaan, nyt tuli se ennätys, jota on odoteltu, Veijola sanoi iloisena.

Tulokset

Livekuvaa kilpailuista

 

The post Kosonen heitti tuplamestariksi, Porvarin SM-urakka alkoi pituusmestaruudella Kankaanpäässä appeared first on Yleisurheilu.fi.