Korte viides, Richardsson neljäs Minskissä, Korte: Kolhin aitaa ja silti alle 13 sekunnin

Aitajuoksija Annimari Korte pinkoi viidenneksi Valko-Venäjän Minskissä Eurooppa-USA -ottelun 100 metrin aidoissa ajalla 12,98. Camilla Richardsson oli 3000 metrin esteissä neljäs 9.44,38

– Törmäsin ensimmäiseen tai toiseen aitaan ja siksi rytmi oli sekaisin 3-4 aitaväliä. Loppuun sain sen korjattua. Ilman kolhuja aika olisi ollut 12,8-alkuinen, Korte sanoi.

Juoksun voitti Yhdysvaltain Sharika Nelvis ajalla 12,80. Kortteelle juoksu jätti hyvän tunteen Dohan MM-kisoja ajatellen.

– Olen tyytyväinen, että pystyin alle 13 sekunnin aikaan vaikka kolhin aitaa. Se lupaa hyvää MM-kisoja ajatellen. Tätä voisi verrata MM-kisojen alkuerään, Korte sanoi.

Puolan Karolina Koleczek oli toinen ajalla 12,86 ja Valko-Venäjän Elvira Herman kolmas ajalla 12,92. Kortteen mukaan eurooppalaisjuoksijat valmistautuivat kisaan hyvässä yhteishengessä.

– Meillä on joukkueessa hyvä henki. Luminosa Bogliolon kanssa tehtiin yhdessä lähtötreenejäkin. Oli hienoa päästä juoksemaan tällaiseen kilpailuun, Korte hehkutti.

Korte on viime ajat keskittynyt MM-kisoihin valmistavaan harjoitteluun, jota hän matkustaa Minskistä jatkamaan leirille Turkin Belekiin.

Richardsson: Sellainen kesän perusjuoksu

Richardsson oli neljäs kiihtyvävauhtisessa estejuoksussa, jonka voitti Yhdysvaltain Mel Lawrence ajalla 9.33,24. Juoksun avauskilometrin mentiin yli 9.40:n loppuaikaa enteilevässä vauhdissa, mutta kun Yhdysvaltain Marisa Howard otti ohjat käsiinsä, vauhtia tuli reilusti lisää.

– Alku oli jotenkin niin hidas, että sitä oli jo epämukava juosta. Sitten kun amerikkalaisjuoksija lähti vetämään, hän meni todella kovaa. Vaikea juoksu, kun rytmi oli niin epätasainen, Richardsson tuumi.

Neljännellä sijalla Richardsson oli varmistamassa lajista Euroopalle pistevoittoa, kun Espanjan Irene Sanchez ja Unkarin Viktoria Gyürkes olivat toinen ja kolmas ajoin 9.38,47–9.42,68.

– Se oli minulta sellainen tämän kesän perusjuoksu. Olen ihan tyytyväinen, että pystyn juoksemaan tuohon 9.40:n tuntumaan tuollaisellakin juoksulla. Se vähän harmittaa, että olisin halunnut juosta kovaa, kun oli tuollainen juoksijajoukko, Richardsson harmitteli.

Richardsson palaa Minkistä jatkamaan MM-kisoihin valmistavaa harjoitusleiriä Liikuntakeskus Pajulahteen, jossa hän hyödyntää alppimajaa.

The post Korte viides, Richardsson neljäs Minskissä, Korte: Kolhin aitaa ja silti alle 13 sekunnin appeared first on Yleisurheilu.fi.