Korte tilastokärki Superliigassa: ”Perusjuoksu riittää finaaliin”, perjantain starttilistat ja livetulokset

Naisten 100 metrin aitojen SE:n haltija Annimari Korte on lajinsa tilastoykkönen yleisurheilun EM-joukkuekilpailun Superliigassa. Kolmipäiväinen kilpailu alkaa väkevällä pika- ja aitajuoksupainotuksella perjantaina Puolan Bydgoszczissa. Perjantain starttilistat ja livetulokset -ja lähetyksen löydät täältä. Kisa näkyy Ylen kanavilla

– Kovaa siinä pitää juosta, kun mukana on minun lisäksi kaksi tällä kaudella 12,7-alkuisen ajan juossut aituria, Korte sanoo.

Korte viittaa 12,75 ja 12,78 tällä kaudella juosseisiin Puolan Karolina Kołeczekiin ja Italian Luminosa Boglioloon. Kärkitaistoon on tarjolla myös kokenut Saksan Cindy Roleder, joka on tällä kaudella juossut 12,90 ja oli talvella EM-halleissa kolmas. Kortteen SE on 12,72.

Superliiga alkaa perjantaina kaikkien pika- ja aitajuoksumatkojen alkuerillä. Finaalit juostaan lauantaina tai sunnuntaina.

– Uskon, että perusjuoksu riittää finaaliin. Treenit ovat tällä viikolla menneet hyvin. Takareisikin tuntuu paremmalta kuin Kalevan kisoissa. Tämä lämpö tekee sille hyvää, Korte sanoo.

Miesten pika-aidoissa tällä kaudella 13,49 juossut Elmo Lakka on tilastoissa kahdeksas. Hän janoaa kahta hyvää juoksua Puolasta. Molemmat pika-aitojen finaalit juostaan sunnuntaina.

Kuusela ja Sipponen 3-4 kierroksen finaaleissa

Hanna-Maari Latvala urakoi perjantaina 100 ja 200 metrin alkuerät vajaan parin tunnin sisään toisistaan. Samuel Purola ja Oskari Lehtonen hakevat 100 ja 200 metriltä hyvää juoksua ja finaalipaikkaa samoin kuin 400 metrin aiturit Viivi Lehikoinen ja Oskari Mörö. 400 metrin alkueriin starttaavat Christoffer Envall ja Amira Chokairy.

Miesten ja naisten 100 metrin niin sanotuissa b-erissä, joista ei saa pisteitä ovat perjantaina mukana Roope Saarinen ja Anniina Kortetmaa.

Perjantain suomalaisfinalistit ovat keihäänheittäjä Toni Kuusela ja kiekonheittäjä Salla Sipponen. Kenttälajeissa poislukien korkeus- ja seiväshyppy, urheilijalla on kilpailussa maksimissaan neljä yritystä. Kaikki ovat mukana kolmella ensimmäisellä kierroksella, jonka jälkeen neljä parasta jatkaa neljännelle, eli viimeiselle kierrokselle.

Korkeus- ja seiväshypyssä on käytössä neljän pudotuksen sääntö. Kilpailijalle sallitaan koko kilpailun aikana yhteensä neljä pudotusta. Ainoa poikkeus on urheilija, joka on varmistanut kilpailun voiton.

Superliigassa kilpailee 12 joukkuetta, joista viisi heikointa putoaa ensi kaudeksi Ykkösliigaan, jonka voittaja nousee Superliigaan. Putoajia on nyt viisi, koska jatkossa Superliiga supistuu 12 joukkueesta kahdeksaan joukkueeseen.

Kunkin joukkueen tulos kilpailussa on miesten ja naisten lajien yhdistetty pistemäärä.

Puola ja Saksa suosikkeina

Suosikkeina Superliigaan lähtevät isäntämaa Puola ja voittoa puolustava Saksa. Tilastot povaavat maiden välille äärimmäisen tasaista, muutaman pisteen erolla ratkeavaa taistoa.

Puolan riveistä löytyy iso joukko lajin huippunimiä, kuten tällä kaudella 602 ylittänyt seiväshypyn MM-mitalisti Piotr Lisek sekä viime kesänä Berliinissä pidettyjen EM-kisojen mestareista Justyna Święty-Ersetic (400m ja 4 x 400 m), Adam Kszczot (800m), Wojciech Nowicki (moukari), Michal Haratyk (kuula) ja Paulina Guba (kuula).

Superliigan kotijoukkueen tähtiä ovat myös maaliskuisten EM-hallien 1500 metrin mestari Marcin Lewandowski ja samojen kisojen naisten 60 metrin ja heinäkuisten 22-vuotiaiden EM-kisojen 100 metrin mestari Ewa Swoboda.

Saksan joukkue ei ole vahvin mahdollinen, mutta huippunimiä riittää, kuten hiljattain 716 ponkaissut pituushypyn hallitseva Euroopan mestari Malaika Mihambo ja korkeushyppääjä Mateusz Przybylko, joka juhli mestaruutta viime kesänä EM-kisoissa.

Saksan vahvasta keihäskaartista perjantain finaalissa heittää Julian Weber, joka oli viikonvaihteessa kotimaansa mestaruuskisoissa toinen kesän parhaallaan 86,60.

Ruotsi tuo Puolaan vahvan joukkueen jonka kärkinimiä ovat mm. kiekonheittäjä Daniel Ståhl, seiväshyppääjä Angelica Bengtsson, kestävyysjuoksija Kalle Berglund, korkeus- ja pituushyppyyn osallistuva Erika Kinsey ja pikajuoksija Henrik Larsson.

Britannia ja Ranska ovat tilastojen perusteella vahvimmin kiinni liigan kolmannessa sijassa, jota kärkkyy myös Italia.

Superliiga Ylen kanavilla

09.8 klo 19.25 TV2

10.8. klo 16.55 TV2

11.8. klo 15.55 TV2

The post Korte tilastokärki Superliigassa: ”Perusjuoksu riittää finaaliin”, perjantain starttilistat ja livetulokset appeared first on Yleisurheilu.fi.