Koilahden ennätysvire jatkuu, Tampereellakin huippuhyppy

Turun Weikkojen Taika Koilahden ennätysvire jatkuu. Hän voitti Tampereella naisten pituushypyn ponkaistuaan viimeisellään komeat 650, vaikka jalka ei löytänyt ponnistuksessa kunnolla lankulle. Tulos syntyi 2,8 metriä sekunnissa puhaltaneeseen myötätuuleen.

Ennätyskelpoiseen 1,5 metriä sekunnissa puhaltaneeseen myötäiseen Koilahti liiteli ulkoratojen ennätyksensä 646. Se on Suomen paras tilastotulos 13 vuoteen. Samalla hän nousee Suomen 22-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa jaetulle viidennelle sijalle ja on 22-vuotiaiden Euroopan vuositilaston neljäs. 

– Oli vähän väsyneet jalat tiistain 100 metrin kilpailusta, eikä ollut ihan paras fiilis hypätä, Koilahti viittasi Paavo Nurmen kisoissa juostuun 100 metrin ennätykseensä 11,60.

Koilahden aiempi ennätys oli 637. Se syntyi hiljattain Lahden GP-kisoissa ja oli kisan pisin ennätyskelpoisessa tuulessa syntynyt hyppy. Lahdessa Koilahden pisin hyppy kantoi ennätyskelvottomassa myötätuulessa hulppeat 679.

– Nyt vika hyppy oli hyvä, vaikka siinäkään ei ollut edes varpaat kunnolla lankulla. Ponnistus ei pitänyt, Koilahti kertaili viimeisen kierroksen hyppyään, joka kantoi 650. 

Seuraavan kerran Koilahti hyppää pituutta vasta kesäkuun lopussa Jämsän pituushyppy- ja kolmiloikkakarnevaalissa.

– Nyt treenataan vähän aikaa ensin.

Toiseksi kilpailussa ponnisti Tampereen Pyrinnön 17-vuotias Nea Lento tuloksella 614. Hypyssä oli myötätuulta 2,1 metriä sekunnissa, joten se ei kelpaa ennätykseksi. Lento ponkaisi myös 611, joka kohensi hänen aiempaa ennätystään kolmella sentillä.

Kenttäurheiilijat 58:n Anne-Mari Lehtiö oli kolmas kesän parhaallaan 612.

The post Koilahden ennätysvire jatkuu, Tampereellakin huippuhyppy appeared first on Yleisurheilu.fi.