Kähärä ponnisti kaksi pistesijaa, tekniikkamurhe Killisen kiusana

Jessica Kähärä ponnisti kaksi pistesijaa Boråsissa yleisurheilun 19-vuotiaiden EM-kisoissa. Kähärä oli korkeushypyssä kahdeksas 180:n ylityksellä ja seitsemäs kolmiloikassa loikittua 12,90.

– Korkeushypyssä se on niin pienestä kiinni. Nyt on ollut vähän vaikea kausi. On joku pieni tekninen juttu, joka ei toimi. Toivon mukaan se saadaan kuntoon, että pystyy vielä parantamaan kauden parasta, Kähärä sanoi.

Kolmiloikassa Kähärä oli kahden kierroksen jälkeen vaarassa pudota jatkokierroksilta, mutta venytti kolmannellaan 12,90, jolla jatkopaikka varmistui. Hänen toiseksi paras hyppynsä kantoi 12,87.

– Onneksi sain sen 12,90 hypättyä. Se oli sellainen tahtohyppy. Kolmiloikan ja korkeuden karsinnat painoivat vielä vähän jaloissa, Kähärä tunnusti.

Korkeushypyssä Kähärä ylitti 175 ja 180 ensimmäisellä, mutta 184 jäi ylittämättä, vaikka se toisella yrityksellä oli erittäin lähellä. Kilpailun voitti Ukrainan 17-vuotias Jaroslava Mahutshih, joka ylitti 192 ja nosti sen jälkeen riman 202:een, joka ei ylittänyt.

Venäläiset Adelina Halikova ja Natalia Spiridonova olivat toinen ja kolmas 190:n ja 187:n ylityksillä. Kreikan Spiridoúla Karídivoitti kolmiloikan tasan 14 metrin tuloksella. Mitaliin vaadittiin 13,48.

Killinen: Pieni juttu vei heiton suohon

Sara Killinen jäi moukarinheiton finaalissa ilman tulosta. Kolme ensimmäistä heittoa jäi häkkiin, vaikka karsinnan tuloksella 63,49 voittanut heittäjä koetti parhaansa mukaan saada heiton kohdalleen.

– Se oli pieni juttu, joka vei nyt heiton suohon. Kunto oli tosi hyvä ja heitto tuntui hyvältä. En tiedä, lähdinkö pyörähdykseen vähän liian aikaisin tai aloitinko loppuvedon liian aikaisin, Killinen harmitteli.

– Ensimmäinen oli jännitysheitto, silloin jännitti, mutta sen jälkeen ei. Kolmannen heiton yritin ottaa kuin rennon treeniheiton.

Kisan jälkeen Killinen käänsi katsetta loppukesän kisoihin.

– Seuraavana on Kalevan kisat. Koetetaan heittää siellä ne metrit, jotka täällä jäivät heittämättä, Killinen sanoi.

Toivonen: Keihäs ja seiväs positiivista

Juuso Toivonen kokosi kymmenottelussa 7135 pistettä ja oli 15:s. Päätöspäivänä hän otteli  tulossarjan: 110 metrin aidat 15,28, kiekko 33,66, seiväs 480, keihäs 52,85 ja 1500 metriä 4.42,65.

– Pisteet olivat yllättävän hyvät verrattuna siihen kuinka pettynyt olen tuloksiin. Tämä kertoo, että hyvällä onnistumisella on mahdollisuudet paljon parempaa. Se oli hyvää, että keihäs meni nyt askeleen eteenpäin ja seiväshyppyynkin olen tyytyväinen, Toivonen sanoi.

Sveitsin Simon Ehammer voitti ottelun 7851 pisteen tuloksella.

Nilkkavamma sotki Davidilan valmistautumisen

Aaro Davila ponnisti kolmiloikan karsinnassa kolmannellaan 15,06. Sillä hän jäi 12 senttiä finaalipaikasta ja oli 16:s. Davidilan hypyissä ei ollut sellaista lentoa kuin kesäkuussa Lahdessa, jossa hän loikki ennätyksensä 15,54.

– Oikeassa nilkassa on luuödeema. Olen pystynyt tekemään vain yhden hyppyharjoituksen viimeisen kuukauden aikana, joten en pystynyt valmistautumaan kisaan kunnolla, Davidila setvi, miksi tekniikka ei ollut jengoillaan.

– Normaalihypyillä olisin ollut finaalissa. Nyt kaikki hypyt olivat aivan surkeita. Näillä näkymin kausi oli tässä, mutta täytyy vielä katsoa tilannetta, Davidila sanoi.

Karsinnan voitti Ukrainan Artem Konovalenko, joka loikki 16,23.

The post Kähärä ponnisti kaksi pistesijaa, tekniikkamurhe Killisen kiusana appeared first on Yleisurheilu.fi.