Joko ilmoittauduit T-klubin valmennusseminaariin? Hämeenlinnassa tasokas luennoitsijakaarti 

T-klubin perinteikäs valmennusseminaari lähestyy. Ilmoittautuminen Hämeenlinnan Raatihuoneella  28. syyskuuta pidettävään tilaisuuteen päättyy 20. syyskuuta. Seminaari on tarkoitettu kaikkien lajien valmentajille, urheilijoille ja asiasta kiinnostuneille. Teemana on tällä kertaa ”Harjoittele ja valmenna oikein”.

Seminaarissa puhuvat ex-huippuhiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen, fysiikkavalmentaja Tommi Pärmäkoski, KIHUn urheilufysiologian johtava asiantuntija Ari Nummela, liikuntatieteen maisterit Aapo Räntilä ja Pekka Matomäki sekä fysiologian erikoislääkäri Arja Uusitalo.

Seminaariin ilmoittaudutaan sähköpostilla osoitteeseen olavi.vuorinen@pp.inet.fi 20. syyskuuta mennessä. Osallistumismaksu on 30 euroa sisältäen luennot ja kahvitarjoilun.

Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä T-klubin tilille: Nordea FI46 1135 3000 3192 44 viitenumero: 3900. T-klubi on Hämeenlinnan Tarmon ex-yleisurheilijoiden yhdistys. Seminaarin mahdollinen tuotto jaetaan stipendeinä Hämeenlinnan Tarmon urheilijoille.

Mitä on tänä vuonna on tarjolla?

Liikuntalääketieteen ja kliinisen fysiologian erikoislääkäri Arja Uusitalo puhuu urheilijan ylikuormituksesta sekä tyttöjen ja naisten valmentamisen erityiskysymyksistä. Ajatteluaan hän tiivistää näin:

– Haluan perustaa kaiken tutkittuun ja parhaaseen havaittuun tietoon. Joskus tietoa ei ole riittävästi ja päätökset on tehtävä sen hetkisen parhaimman tiedon perusteella. Silloin on valittava kaikkien kannalta paras vaihtoehto. Kerrannaisvaikutustenkin ennakointiin on pyrittävä. Muoti-ilmiöitä ei pidä totella, Uusitalo sanoo.

Harjoittelun rytmittämiseen sekä perinteiseen periodisaatio-ohjelmointimalliin liittyvistä kysymyksistä kuulijoita haastavat liikuntatieteiden maisteri Aapo Räntilä ja Pekka Matomäki, joka on liikuntatieteiden maisteri ja filosofian tohtori. Räntilällä on kilpaurheilutaustaa pesäpallosta, painista ja yleisurheilusta.

– Minulle tärkeää on tuoda liikuntatieteellistä tutkimusta tutuksi valmentajille ja kaikille alan toimijoille. Saatan kirjoittaa hiukan provosoivasti, jolloin tarkoituksenani on herättää ajatuksia ja keskustelua, Räntilä sanoo.

Matomäki toteaa, että valmentajana minua ajaa halu auttaa muita. Haluan osoittaa, mihin suuntaan kestävyysurheilija voi harjoitteluaan viedä, periodisoida sitä vuositasolla sekä tuoda treenaamiseen järjestelmällisyyttä, seurantaa ja ajatusta.

Nummela: Nuorten haasteet, Saarinen: Urheilijan vastuu

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) urheilufysiologian johtava asiantuntija, liikuntatieteiden tohtori Ari Nummela tuo esiin nuorten harjoittelun erityishaasteita. Hän valmentaa nuoria kestävyysurheilijoita, pääsääntöisesti juoksijoita.

Urheilijoiden tukiverkosto valmentamisen ytimenä on fysiikkavalmentaja Tommi Pärmäkoski luennon aihe

Pärmäkoski toimi neljä vuotta formula ykkösten maailmanmestari Sebastian Vettelin kuntovalmentajana. Sittemmin hän on ollut Suomessa naisten jääkiekko- ja lentopallomaajoukkueiden valmennustiimeissä ja toimii tällä hetkellä jääkiekon liigaseura Pelicansin sekä puolisonsa Krista Pärmäkosken fysiikkavalmentajana.

Huippu-urheilijan urasta ja sen kulloisistakin tarpeista kertoo Lahti Ski Games´in pääsihteeri ja entinen huippuhiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen. Hän valottaa näkemyksiään urheilijan vastuusta rakentaa ympärilleen kokonaisuus, joka vastaa uran kulloisinkiin vaatimuksiin.

Seminaarin juontaa SUL:n ex-toimitusjohtaja, liikuntaneuvos Jarmo Mäkelä.

Seminaarin aikataulu ja ilmoittautumistiedot löytyvät T-klubin nettisivulta: www.t-klubi.net.

Seminaarin ohjelma

The post Joko ilmoittauduit T-klubin valmennusseminaariin? Hämeenlinnassa tasokas luennoitsijakaarti  appeared first on Yleisurheilu.fi.