Seurajoukkueiden Suomen ennätys ja Suomen mestaruus täytti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden naisten 4×100 metrin huippunelikon tavoitteen vain osittain. Toiveissa ollut 44 sekuntiin pintaan menevä huippuaika jäi vielä odottamaan vuoroaan.

– Aika lähelle sitä aikaa, mitä Berliinissä juostiin lähdettiin hakemaan, Hanna-Maari Latvala viittasi maajoukkueen hiljattain Berliinissä juoksemaan aikaan 44,13. Maajoukkueessa JKU:sta olivat Latvalan ohella juoksemassa Anniina Kortetmaa ja Nooralotta Neziri.

Ylivieskassa nelikko Aino Pulkkinen, Latvala, Kortetmaa ja Neziri kiiti alkuerissä seurajoukkueiden Suomen ennätyksen 44,53 ja voitti finaalin ylivoimaisesti ajalla 44,67.

Finaalissa nelikko haki huippuaikaa, mutta sen edellytykset murenivat kolmannessa vaihdossa, jossa Neziri joutui jarruttamaan ja kiihdyttämään uudelleen. Kortetmaa ja Neziri hakivat viimeiseen vaihtoon aavistuksen parempaa vauhtia kuin alkuerissä, mutta tuuli teki tepposet.

– Otettiin siihen vaihtoon pikkuisen, eli yhden kengän verran lisää, mutta tuulet muuttuivat. Nyt oli enemmän vastaista kuin alkuerissä. Se vaıkutti, Neziri sanoi.

– Onneksi juostiin Suomen ennätys jo alkuerissä. Se ja mestaruus oli tavoitteena, mutta haluttiin kyllä paljon kovempaa aikaa.

Toiseksi juoksi HIFK ajalla 46,75. Kapulaa kiidättivät Inka Pöyry, Viivi Lehikoinen, Nea Mattila ja Lotta Kemppinen. Veitsiluodon Kisaveikot juoksi pronssin ajalla 46,99 ja joukkueella Veera Pudas, Mette Baas, Ida Ravaska ja Tiina Taskinen.

Saarinen: Vaihdoissa puoli sekuntia varaa

Miesten 4×100 metrin finaalissa Esbo IF piti suosikin asemansa ja vei voiton ajalla 41,40. Voiton sinetöi 200 metrin Suomen mestari Roope Saarinen, joka nousi loppusuoralla selkeään voittoon. Sibbo-Vargarnan nelikko oli toinen ajalla 41,73.

– Voittaminen on aina kivaa, mutta erityisen kivaa se oli tällä porukalle. Tämä oli meille kaikille ensimmäinen kulta SM-viesteistä, hehkutti Tuukka Huuskola, joka voitti viikko sitten Porvoossa 22-vuotiaiden 200 metrin mestaruuden ja oli 100 metrillä toinen.

Saarisen mukaan edellytyksiä olisi ollut parempaankin vauhtiin.

– Meillä oli viestiharjoitusten kanssa vähän ongelmia, kun en päässyt paikalle. Sen takia vaihdettiin juoksujärjestystä. Katsottiin vähän vaihtoja alkuerässä ja luotettiin meidän kovaan juoksuvoimaan, Saarinen sanoi.

– Vaihtoihin jäi nyt varmaan puoli sekuntia parannettavaa.

Brace oli samaa mieltä.

– Otettiin vaihdot nyt varman päälle, Brace linjasi.

Kolmanneksi viestissä juoksi Jyväskylän Kenttäurheilijat. Ryhmä Tuomas Rouvali, Elmo Lakka, Ilari Manninen ja Viljami Hietaharju juoksi 41,81 ja nousi Lakan mainiolla kakkososuudella kärkitaistoon ja pysyi siinä aina ankkuriosuudelle asti.

Borgå Akilles johti kilpailua parin metrin erolla toiseen vaihtoon, mutta Willem Kajanderin ja William Thorin kohtaloksi koitui vaihtorikko. Akilleen nimissä olevaa kauden kärkiaikaa 41,18 eivät muut kyenneet finaalissa rikkomaan.

JKU juhli nuorten pikaviesteissä

Miesten 17- ja 19-vuotiaiden 4×100 metrin mestaruudet voitti Jyväskylän Kenttäurheilijat. 19-vuotiaiden finaalissa JKU:n ankkuri Jesse Väyrynen kiiti ylivoimaiseen voittoon ajalla 42,26, kun toiseksi sijoittunut Lahden Ahkeran nelikko juoksi 42,81.

JKU:n ensimmäiset osuudet juoksivat Kristian Peltola, Juuso Peltola ja Pietari Valoranta. Borgå Akilles oli kolmas ajalla 42,88.

17-vuotiaiden viestissä JKU:n kolmiloikkaaja ja pituushyppääjä Jonathan Kinnunen nosti joukkueen ylivoimaisella ankkuriosuudella voittoon ajalla 43,29. Kolme ensimmäistä osuutta juoksivat Juho Koivisto, Leevi-Kalle Heikkilä ja Arttu Peltola.

Tampereen Pyrintö oli toinen ja Joensuun Kataja kolmas ajoin 43,73 ja 43,76.

Vuorjoki ankkuroi mestaruuden

Kuivasjärven Auran Aini Vuorjoki löysi loistovauhdin 19-vuotiaiden naisten 4×100 metrin finaalissa. Hän ankkuroi Auran mestariksi ajalla 47,52.

– Nyt oli hyvä juoksu, eikä sattunut mihinkään, kevään nilkan nivelsidevammoista hyvin kuntoutunut lahjakas juoksija sanoi.

– Mestaruus oli meille tavoite, oltaisiin tyydytty kyllä huonompaankin sijoitukseen.

Vuorjoen ohella joukkueessa juoksivat Pihla Kinnunen, Ella Nisula ja Sonja Stång. Tampereen Pyrintö oli toinen ajalla 47,63 nelikolla Olivia Ben Khalifa, Olivia Mäkinen, Frida Hämäläinen ja Pinja Heinonen. Porin Yleisurheilu vei pronssin ajalla 47,76.

Espoon Tapiot oli omaa luokkaansa 17-vuotiaiden 4×100 metrillä. Anna Pursiainen, Julia Ihantola, Silja Jaatinen ja Vilma Hakala juoksivat voittoon ajalla 47,08. Jyväskylän Kenttäurheilijat oli toinen ja Oulun Pyrintö kolmas ajoin 49,83 ja 50,00.

Tampereen Pyrintö oli maalissa toisena, mutta hylättiin vaihtorikon vuoksi. Viimeisessä vaihdossa toisena olleen HIFK:n ankkuri Linda Leveelahti loukkasi jalkansa ja joutui keskeyttämään.

LUM:n juniorit Suomen ennätykseen aitajuoksuviestissä

Lappeenrannan Urheilu-Miesten viestijoukkue Rasmus Vehmaa, Kasperi Vehmaa, Martti Hyvärinen ja Konsta Rutonen juoksivat 15-vuotiaiden poikien 4×80 metrin aitajuoksumestaruuden Suomen ennätyksellä 43,65, kun aiempi oli JKU:n toissa vuonna juoksema 44,61.

LUM:n nuorille mestaruus oli balsamia haavoihin, kun liki sama miehistö jäi 4×100 metrillä alkueriin vilppilähdön takia.

– Päätettiin, että pidetään pää pystyssä, sellaista sattuu, aitajuoksuviestin ankkurina juossut Konsta Rutonen sanoi.

Aitaviesti sujui ilman kommelluksia. Lahdessa 15-vuotiaiden SM-kilpailuissa 100 metrin aitajuoksun Suomen ennätystä komistelleella Rutosella oli Ylivieskassa helppo työ sinetöidä mestaruus.

– Tätä tänne tultiin hakemaan. Se meni, nappisuoritus meiltä jokaiselta, Rutonen sanoi.

Tyttöjen 4×80 metrin aitajuoksuviestin voitti Tampereen Pyrintö ajalla 47,29. Joukkueessa juoksivat Vilma Väliharju, Iida Kujanpää, Sanni Lento ja Anni Nurminen.

Tuloksia

The post JKU:n pikaviestin superyhmä juoksi SE:n ja mestaruuden, ei toivomaansa huippuaikaa – Saarinen nosti Esbo IF:n mestariksi  appeared first on Yleisurheilu.fi.