Hurske aitoi kylmässä kelissä 13,20 ja Junnila ylitti 190

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske avasi kilpailukautensa voittamalla 100 metrin aitajuoksun Ratinan stadionilla seurajoukkueiden Euroopan cupin B-liigassa olosuhteisiin nähden loistavalla ajalla 13,20.

Hurskeen aika alittaa Annimari Kortteen kaksi viikkoa sitten Valenciassa juokseman kauden kotimaisen kärkituloksen 13,22.

Juoksun aikana mitattiin lämpötilaksi vain 11 astetta ja vastatuulta oli metri sekunnissa.

– Tavoite oli juosta kauden kärkitulos ja se tuli. Aika oli myös parempi kuin viimevuotinen kauden avaus, Hurske iloitsi.

– Oli sen verran kylmä, että oli vähän kohmeista juosta, mutta olen ihan tyytyväinen tulokseen.

Helmikuussa Hurske juoksi hallimestaruuskilpailuissa Nooralotta Nezirin kanssa 60 metrin aitajuoksussa Suomen halliennätyksen 7,97.

 

Ella Junnila ylitti 22-vuotiaiden Euroopan kärkituloksen

Täksi kaudeksi Tampereen Pyrintöön siirtynyt korkeushyppääjä Ella Junnila ylitti Tampereella uransa toiseksi parhaan tuloksen 190, mikä on Euroopan tämän vuoden kärkitulos 22-vuotiaiden ikäluokassa.

Junnila teki myös kolme yritystä uudesta naisten Suomen ennätyksestä 194. Näistä toinen yritys oli erittäin lähellä onnistua pohkeiden vain hiukan osuessa rimaan.

Junnila oli kilpailussa ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut slovenialainen Lia Apostolovski jäi tulokseen 177.

– Ihan tasapainoinen hyppy. Vauhti oli hyvässä muodossa ja ponnistus nousi kivasti ylös, Junnila kertoi koleassa säässä hypätyn kauden avauskilpailunsa jälkeen.

– Herkkyyttä vielä puuttuu ja rimanylitysvaihe olisi voinut olla parempi. En tiennyt mitä odottaa kauden avauksesta, mutta treenit ovat sujuneet hyvin, Junnila jatkoi.

Korkeushypyn entinen Suomen ennätysmies Jouko Kilpi toimii nykyisin Junnilan valmentajana ja kertoi olevansa luottavainen tulevaisuuteen.

– Harjoituksissa ei noin korkealta hypätä, mutta olen nähnyt niissä Ellan hyppäävän erittäin hyvin ja  Kroatian-leiri nyt keväällä meni täysin suunnitelmien mukaan, Kilpi kertoi.

Tampereella ovat tänään alkuillasta kauden kärkituloksia kohentaneet myös Tampereen Pyrinnön Frida Hämäläinen naisten 400 metrin aitajuoksussa (61,65) ja Nea Lento pituushypyssä (608) sekä Helsingin Kisa-Veikkojen Joonas Harjamäki miesten 3000 metrin estejuoksussa (9.33,17).

… Kilpailut ovat tätä kirjoitettaessa yhä kesken …

The post Hurske aitoi kylmässä kelissä 13,20 ja Junnila ylitti 190 appeared first on Yleisurheilu.fi.