Hurske aitoi hopeaa: ”Ensimmäinen arvokisamitali lämmittää”, Sillman loistovedossa, johtaa ottelua, Takala heitti neljänneksi

Reetta Hurske otti Suomen toisen yleisurheilumitalin Napolista. Hän juoksi 100 metrin aidoissa toiseksi ajalla 13,02 juostuaan aiemmin välierissä 13,17. Aiemmin mitalikantaan ylsi 1500 metrin pronssimitalisti Joonas Rinne,.

Juoksun voitti Italian Luminosa Bogliolo ajalla 12,79. Myötätuulta juoksussa oli 0,6 metriä sekunnissa.

– Ensimmäinen arvokisamitali. Se lämmittää tottakai. Hopea ei ole häpeä, mutta aika olisi saanut olla parempi. Täällä tosin kilpailtiin enemmän mitaleista ja sijoituksista, Hurske sanoi.

Juoksuunsa Hurske oli koko lailla tyytyväinen.

– Välierän jälkeen oli ehkä vähän turha löysä olo. En ollut tyytyväinen välieräjuoksuun, mutta finaalissa sain startin omalle tasolle, Hurske sanoi.

– Nyt pidetään pieni treenitauko ja sitten aloitetaan uudestaan. MM-tulosrajaa tietysti haetaan. Oma unelma on, että aika olisi 12,7 -tai 12,8-alkuinen loppukaudesta.

Miia Sillman johtaa universiadien seitsenottelu avauspäivän jälkeen ja Hertta Heikkinen on viidentenä. Sillmanilla on koossa 3646 pistettä, joka on paremmin kuin omassa ennätyssarjassa. 

Sillmania tulos tai kärkıpaikka ei yllättänyt.

– Ajattelin etukäteen, että näin se meneek, Sillman sanoi

Sillman otteli mainion tulossarjan 100 metrin aidat 13,84 (-0,4 m/s), korkeus 183, kuula 12,99 ja 200 metriä 24,83. 

Avauslajissa 100 metrin aidoissa Sillman jäi sadasosan Korkeudessa hän sivusi ulkoratojen ennätystään 183 ja voitti lajin. Sillmannin halliennätys on viime kesänä hypätty 186

– Tähän päivään voi laittaa plussan perään. Sain korkeushypyn takaisin omalle tasolle. Sen kanssa on ollut alkukaudesta vaikeaa. Kuula jäi harmittamaan. Siinä ei ollut parasta terävyyttä ja 200 metrillä alku tuli hyvin, mutta loppu, joka on minulla on yleensä vahva ei nyt olla niin hyvä, Sillman sanoi

Toisena kilpailussa on Burkina Fason Marthe Koala 3629 pisteellä. Heikkinen kokosi 3403 pistettä tulossarjalla 14,31 (+1,2), 168, 12,46 ja 24,36, joista 200 metrin tulos oli ennätys.

– 200 metriä oli ennätys, muuten olen pettynyt. Aidoissa odotin aikaa ennätyksen pintaan, korkeus oli ok ja kuula perushuono, Heikkinen sanoi,

Takala neljäs: Lopussa yritin vähän riskillä

Teo Takala heitti miesten keihään finaalissa neljänneksi tuloksella 77,79.

– Hyvin lähti finaali käyntiin. Vielä toisen laakin jälkeen tuntui, että sieltä tulee pitkä heitto, en lopulta saanut sitä onnistumaan. Lopussa yritin vähän riskilläkin. Harmittaa, ettei mitalia tullut, Takala sanoi.

Kisan voitti Moldovan Andrian Mardare, joka heitti 82,40. Liettuan Edis Matusevicius oli toinen 80,07 kantaneella heitolla ja Kiinan Ma Qun kolmas tuloksella 79,62.

Mäkitörmä: Finaalipaikka oli hyvä suoritus

Senja Mäkitörmä oli kuulan finaalissa yhdestoista tuloksella 15,67. Kisan voitti Kanadan Sarah Mitton työnnettyään 18,31.

– Kun tilastoja katsoo, finaalipaikka oli hyvä suoritus. 16 metriä olisi ollut kiva työntää tänä iltana, mutta säästetään myöhemmäksi. Nyt oli vähän tasapaksua vaikka oli kivaa työntää finaalissa, Mäkitörmä sanoi.

Anniina Kortetmaa juoksi 200 metriin välierissä 24,08.

– Vähän oli jo väsynyt olo, Kortetmaa sanoi.

The post Hurske aitoi hopeaa: ”Ensimmäinen arvokisamitali lämmittää”, Sillman loistovedossa, johtaa ottelua, Takala heitti neljänneksi appeared first on Yleisurheilu.fi.