Huntingtonin ja Sillmanin katse PM-ottelussa, Tampereen kilpailu jäi avauspäivään varotoimena

Tampereen Pyrinnön seitsenottelijat Maria Huntington ja Miia Sillman päättivät keskeyttää hyvin alkaneen seitsenottelun Tampereen aluemestaruuskisoissa avauspäivään varotoimena.

Huntington kokosi avauspäivänä 3677 pistettä ja oli yli 6000 pisteen vauhdissa. Lauantain hän avasi juoksemalla 100 metrin aidoissa komean ennätyksen 13,28.

– Alunperin ajatuksena oli tehdä näissä kisoissa vain ensimmäinen päivä. Sitten aitajuoksun jälkeen ajattelin, että jos tekisinkin koko ottelun. Sovittiin kuitenkin valmentajani Matti Liimataisen kanssa, että katsotaan sunnuntaina aamulla mikä on tilanne, Huntington kertoo.

– Aamulla toinen akillesjänne oli vähän turvonnut ja kroppa tosi väsynyt. Minulla on ollut sen verran loukkaantumisia, että päätettiin jättää toinen päivä väliin.

Huntingtonin päätöksen vaikutti sekin, ettei hän ollut varautunut vielä kilpailemaan toisen päivän lajeissa.

– Pituutta en ole vielä hypännyt täydellä vauhdilla, enkä myöskään ole heittänyt keihästä täyspitkällä vauhdilla, Huntington sanoo.

Huntington aikoo käydä näyttämässä akillesjännettään asiantuntijalle varmistaakseen, että kaikki on kunnossa. Hänellä kuten Sillmanin kauden ensimmäinen seitsenottelu on edessä 8.-9. kesäkuuta Uppsalassa pohjoismaisessa moniottelumaaottelussa.

– Siellä tuloksen pitäisi alkaa kuutosella, Huntington sanoo.

Sillman: Korkeushyppy poiki pienen polvivaiva

Sillman oli erinomaisessa kunnossa jo talven hallikaudella. Tampereella lauantaina oteltu 3540 pisteen  avauspäivä ei häntä täysin tyydyttänyt. Syy siihen, että toinen päivä jää väliin, oli korkeushypyssä tullut pieni polvivaiva.

– Se on vähän hassu juttu, mutta polvivaiva johtuu korkeuspatjasta. Minulla on hypyssä pientä tekniikkavirhettä. Vartalo kiertyy hypyssä liikaa. Siitä johtuen polvi ottaa kovan iskun kun tulen patjalle ja iho tarrautuu patjan pintaan patellajänteen kohdalta, Sillman sanoo.

– Polvi on eilisen jälkeen ärtynyt. Koska kausi on vasta alussa, päätin varotoimena, etten starttaa kisaan sunnuntaina. Alunperinkin minulla oli tarkoitus aloittaa kausi vasta Uppsalassa.

Sillman oli tyytyväinen lauantaina vain 200 metrin ennätykseensä 25,15. Hän kilpailee seuraavan tulevassa viikonvaihteessa seurajoukkueiden eurocupissa. Silloin hän juoksee 100 metrin aidat. Huntington työntää samaisessa kilpailussa kuulaa.

– Vaihdoin aidoissa alkusileän seitsemään askeleeseen kolme viikkoa sitten. Nyt on tärkeä saada aidoissa startteja, Sillman sanoo.

Tampereen ottelun tulosseuranta

 

The post Huntingtonin ja Sillmanin katse PM-ottelussa, Tampereen kilpailu jäi avauspäivään varotoimena appeared first on Yleisurheilu.fi.