HKV:n Viljola piti Teijulan takanaan – Ikonen kiri JKU:lle voiton naisten 4×800 metrillä

Helsingin Kisa-Veikot kirkasti viime vuoden viestipronssin kultaiseksi Ylivieskassa miesten 4×800 metrillä. Naisten 4×800 metrillä mestariksi kiri Jyväskylän Kenttäurheilijat, joka oli vuosi sitten Mikkelissä toinen.

HKV:n joukkue Vincent Quednau, Eero Saleva, Panu Jantunen ja ankkuri Niko Viljola juoksivat voittoajaksi 7.42,20.

Mestaruutta puolustaneen Naantalin Löylyn ankkuri Markus Teijula teki minkä pystyi, mutta Viljolan etumatka ja hyvä juoksu ankkuriosuudella riittivät. Löyly oli toinen ajalla 7.43,99.

– Se oli sopiva pelote. Kannusti yrittämään, Viljola totesi Teijulasta, joka saavutti häntä ankkuriosuudella pikku hiljaa.

Salevan mukaan HKV:n taktiikkana oli heittää joukkueen vahvimmat juoksijat kahdelle viimeiselle osuudella ja se toimi.

– Mestaruus maistuu tosi hyvällä, Viljolalle hyvät asetelmat ankkuriosuudelle pedannut Panu Jantunen sanoi.

Lahden Ahkera oli kolmas ajalla 7.47,54. Joukkueessa juoksivat Wilho Hautala, Hannu Granberg, Martti Siikaluoma ja Janne Kanerva.

Ikonen peesasi ja kiri kevyesti voittoon 

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Heini Ikonen oli tyytyväinen päästyään ankkuriosuudelle aivan HKV:n Katja Blundenin kantaan. Ikonen peesasi 600 metriä ja nousi kirillä vaivatta Blundenin ohi. JKU:n voittoaika 8.56,12. HKV tuli maaliin ajassa 8.58,12.

– Luultiin etukäteen, että HKV pääsisi matkalla karkuun. Minulle oli yllätys, että pääsin niin lähellä Katjaa omalle osuudelle, Ikonen kertaili.

– Olin tyytyväinen, kun pääsin juoksemaan peesissä. Tiesin, että pystyn lopussa taistelemaan kirissä voitosta.

JKU:n kolme ensimmäistä osuutta juoksivat Siiri Rainio, Lotta Mäkinen ja Janette Niemi. HKV vei kapulaa järjestyksessä Mona Jäppinen, Moona Latvala, Suvi Selvenius ja Ikonen.

Nathalie Blomqvist lähti Pedersören Falkenin ankkurina reilun 40 metriä pronssisijasta ja nosti joukkueensa pronssille juostuaan osuutensa 2.06,9. Joukkueen muut juoksijat olivat Suzette Finne, Hanna Frostdahl ja Karin Storbacka. 

Heikkinen: Kauden parasta menoa

Lempäälän Kisan Santtu Heikkinen päästeli 19-vuotiaiden miesten 3×800 metrin ankkuriosuuden 1.51,8 ja sinetöi joukkueelleen mestaruuden ajalla 5.49,84. Heikkisen ohella joukkueessa juoksivat Aleksi Kivelä ja Joona Sointu.

– Kauden parasta menoa. 300 viimeisellä metrillä jalat tuntuivat irtonaisilta ja kevyiltä, Heikkinen hehkutti kiriään.

Turun Urheiluliitto oli toinen ajalla 5.52,51 ja Lahden Ahkera kolmas ajalla 5.55,24.

19-vuotiaiden naisten 3×800 metriä voitti Tampereen Pyrintö ajalla 7.02,43. Viestitriossa juoksivat Frida Hämäläinen, Aino Sikkinen ja Kiia Keinonen 2.19,3. Espoon Tapiot oli toinen ajalla 7.03,75 ja Lahden Ahkera kolmas ajalla 7.09,41.

Rajaniemi: Meni niin kuin suunniteltiin

Lahden Ahkeran Aleksi Rajaniemi toi joukkueensa selkeään voittoon 17-vuotiaiden 3×800 metrillä ajalla 6.06,13. Turun Urheiluliiton ankkuri Tuure Haapanen teki parhaansa haastaakseen Rajaniemen, mutta matkaa oli liikaa. Hopea tuli ajalla 6.08,81.

– Kaikkiaan se meni niin kuin suunniteltiin. Omalla osuudella ajattelin, että matkaa Tuureen on tarpeeksi, mutta sitten 200 metriä ennen maalia aloin kuulla piikkarin äänet. Vaikka olisi siinä ollut varaa vielä kiristää, Rajaniemi tuumi.

Mestarijoukkueen kaksi ensimmäistä osuutta juoksivat Justus Luonela ja Pyry Terä. Haapasen ohella Turun Urheiluliiton ryhmässä juoksivat Pyry Suojanen ja Iivo Kalajoki. 

Korkealaakso nosti LUMin voittoon: Hapokasta

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaakso juoksi 17-vuotiaiden naisten 3×800 metrin ankkuriosuuden 2.09,9:ään ja nosti joukkueensa selvässä johdossa olleen Lahden Ahkeran ohi mestariksi ajalla 6.52,78.

– Se tuntui hapokkaalta niin kuin 800 metrin pitääkin. Ei oikein etukäteen tiennyt, miten se tulee menemään. En ole tällä kaudella juuri 800 metriä juossut, Korkealaakso tuumi.

Korkealaakson ohella LUM:n joukkueessa juoksivat Henna Eineluoto ja Emma Hietaranta.

Lahden Ahkera oli toinen ajalla 6.55,36 joukkueella Sanni Koivisto, Pinja Kotinurmi ja Sini Rajaniemi.

The post HKV:n Viljola piti Teijulan takanaan – Ikonen kiri JKU:lle voiton naisten 4×800 metrillä appeared first on Yleisurheilu.fi.