Genzebe Dibaba ja Daniel Ståhl tähtipari Marokossa – Shubenkov hallitsi aitajuoksua

Timanttiliiga jatkui sunnuntai-iltana Marokossa. Rabatin osakilpailun kirkkaimpia tähtiä olivat etiopialainen ME-juoksija Genzebe Dibaba ja ruotsinsuomalainen kiekonheittäjä Daniel Ståhl. Miesten 110 metrin aitajuoksua hallitsi Sergei Shubenkov (kuvassa).

Hurjavauhtisessa naisten 1500 metrin juoksussa entinen maailmanmestari Jennifer Simpson Yhdysvalloista juoksi alle neljän minuutin, mutta oli vasta seitsemäs! Kaikissa aiemmissa tämänvuotisissa naisten 1500 metrin kilpailuissa oli yhteensä vasta kolme naista alittanut neljä minuuttia.

Dibaban kierrosajat olivat 62,0, 61,1, 62,7 ja viimeiseen kierrokseen kovasta alkuvauhdista jo hiukan kangistuneena hän käytti 63,4. Voittoaika oli loistava 3.55,47. Mutta loistavasti juoksi myös Euroopan mestari Sifan Hassan, joka paransi Hollannin ennätykseksi 3.55,93.

Miesten 3000 metrin estejuoksu illan viimeisenä lajina ei – yllätys, yllätys – päättynyt Kenian voittoon. Kaksi parasta olivat etiopialaiset Getnet Wale ja Chala Beyo ajoin 8.06,01 ja 8.06,48. Voittaja Wale on vasta 18-vuotias lahjakkuus. Beyo kiri kolme vuotta sitten kenialaisten ohi Afrikan mestariksi.

Miesten ja naisten 800 metrin taktiikkajuoksut voittivat botswanalainen Nijel Amos ja kenialainen Nelly Jepkosgei ajoin 1.45,57 ja 1.59,50. Ruotsalainen Andreas Kramer hävisi Amosille vain 1,18 sekuntia ja oli kuudes.

 

Ståhl heitti lähes 70 metriä

Daniel Ståhl kävi miesten kiekonheiton voitosta kovan kaksinkamppailun jamaikalaisen Fedrick Dacresin kanssa. Molemmat sinkauttivat pisimmän heittonsa neljännellä kierroksella tuloksin 69,94 ja 69,50. Liettualainen hallitseva maailman- ja Euroopan mestari Andrius Gudžius jäi nyt seitsemänneksi.

Naisten kiekonheitossa kroatialainen yhdeksänkertainen arvokilpailuvoittaja Sandra Perković hävisi selvästi kuubalaiskaksikolle Yaimé Pérez ja Denia Caballero. Pérezin kaikki viisi ja Caballeron kaikki kolme mitattua heittoa olivat parempia kuin Perkovićin tulos 64,77. Pérezin voittoheitto kantoi 68,28.

Naisten seiväshypyn voitti Yhdysvaltain Sandi Morris tuloksella 482. Ilman kansallista edustusoikeutta kilpaileva Anzhelika Sidorova ylitti 477. Miesten korkeushypyssä viisi parasta ylittivät tismalleen saman korkeuden 228. Ainoana ilman yhtäkään pudotusta tässä onnistui ukrainalainen Bohdan Bondarenko.

Kuubalainen Juan Miguel Echevarria oli miesten pituushypyssä pitkään vaikeuksissa askelmerkkinsä kanssa. kunnes viidennellä yrityksellään paransi tulostaan 43 senttiä 834:ään. Eteläafrikkalainen hallitseva maailmanmestari Luvo Manyonga hävisi Echevarrialle lopulta 13 senttiä.

 

Shubenkov ylivoimainen pika-aidoissa

Miesten 110 metrin aitajuoksussa kuubalainen hallitseva olympia- ja maailmanmestari Omar McLeod jäi viidenneksi ajalla 13,48. Ylivoimainen voittaja ajalla 13,12 oli vailla kansallista edustusoikeutta kilpaileva vuoden 2015 maailmanmestari Sergei Shubenkov.

Miesten 200 metrillä turkkilainen hallitseva maailman- ja Euroopan mestari Ramil Gulijev kärsi niukan tappion kanadalaiselle Andre de Grasselle, jonka voittoaika lievään vastaiseen tuuleen oli 20,19.

Naisten 400 metriä voitti Nigeriasta Bahrainiin muuttanut Salwa Eid Naser ajalla 50,13. Kovan vastuksen tarjosi uuden Nigerin ennätyksen 50,24 juossut Aminatou Seyni. Maailman vuositilastossa he nousivat toiseksi ja kolmanneksi bahamalaisen Shaunae Miller-Uibon jälkeen.

Naisten 100 metrillä parhaat eurooppalaiset Dafne Schippers ja Gina Lückenkemper olivat vasta viides ja kuudes. 0,6 sekuntimetrin vastatuuleen kärkipari olivat 180-senttinen nigerialainen Blessing Okagbare ja 159-senttinen norsunluurannikkolainen Marie-Josée Ta Lou ajoin 11,05 ja 11,09.

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)

https://rabat.diamondleague.com/en/programme-results-rabat/#baseFrame#__athSchedule#ScheduleInit#Rabat2019_CURRENTEVENT_JSON

The post Genzebe Dibaba ja Daniel Ståhl tähtipari Marokossa – Shubenkov hallitsi aitajuoksua appeared first on Yleisurheilu.fi.