Elmo Lakka alkuerissä tänään: MM-kisatavoitteena kaksi hyvää juoksua

Elmo Lakka vie suomalaisten yleisurheilufanien huomion Dohan MM-kisojen 110 metrin aitojen alkuerissä maanantaina.

Lakan tavoite on juosta uran ensimmäisissä aikuisten MM-kisoissa välieriin. Se vaatii hyvää, tasapainoista juoksua, kun sijoitus mm-kisatilastossa on 33.

– Hyvää, kovaa kisaa odotan. En tiedä onko mahdollisuuksia ihan finaaliin asti, mutta realistista on juosta kaksi hyvää juoksua Lakka sanoo.

Välieriin etenee alkueristä aina neljä parasta sekä neljä aikavertailusta. Lakka on kesän parhaiden vertailussa oman eränsä seitsemäs ennätyksellään 13,49.

Alkueristä välieriin riittäneet 13,5-alkuinen tulos.

– Luulen, että kun MM-kisojen ajankohta on näin myöhäinen, tulos voi pyöristyä ylöspäin, mutta omalle tasolle pitää suoriutua. Yhtään ei voi alisuorittaa tai ollaan laulukuorossa, Lakka arvioii.

Lakka tankkasi virtaa keskikesän treenijaksosta

Lakan erän suosikki on tällä kaudella 13,12 juossut Sergei Shubenkov. Taitava venäläisaituri on ollut mitaleilla kolmessa edellisessä MM-kilpailussa ja vei mestaruuden Pekingissä 2015. Erän tilastokakkonen on Kiinan Xie Wenjun ajalla 13,17, mutta tuo aika on peräisen keväältä. Hän kuten Brasilian Eduardo Rodrigues ja Barbadosin Shane Brathwaite ovat taistelemassa erän suorista jatkopaikoista.

Jatkoon kurottaa myös Lakka, jolla riittää hyvin virtaa, vaikka takana on pitkä kilpailukausi.

– Minulle alkukausi oli vähän sellainen, että voi vitsi, tämä alkaa maistua puulta. Ennen Kalevan kisoja tuli sitten pari viikon treenitauko, joka teki minulle tosi hyvää. Virtaa on riittänyt hyvin aina tänne asti, Lakka sanoo.

Dohaan Lakka tuli tyytyväisenä. Valmentaja Antti Haapakosken johdolla kuntoaan on tähdätty koko ajan Dohaa silmällä pitäen.

– Turkin leirillä ennen Dohaan tuloa tein kaksi lajiharjoitusta. Treeneissä  hain hyvää rytmijuoksua. Sitähän se aitajuoksu on. Kuka ottaa väliaskeleet nopeimmin, on ensin maalissa, Lakka tuumi.

Kisasivut

 

The post Elmo Lakka alkuerissä tänään: MM-kisatavoitteena kaksi hyvää juoksua appeared first on Yleisurheilu.fi.