Andersson voitti ja taivutti kesän parhaansa

Esbo IF:n seiväshyppääjä Saga Andersson ylitti 420 ja voitti lajinsa Eteläisen alueen mestaruuskilpailuissa Tuusulassa. Voittotulos meni ensimmäisellä, mutta 430 jäi vielä ylittymättä.

– Pääsin nyt sinuiksi jäykempien seipäiden kanssa. Jäykempikin seiväs tuntui hiukan löysältä. Se on hyvä merkki. Toivottavasti tuulet ovat yhtä hyvät tiistaina Turussa, Andersson viittasi Tilastopajacupin kilpailuun.

Miesten pituushypyssä Helsingin Kisa-Veikkojen Roni Ollikainen ponkaisi kesän toisen kilpailunsa ja voitti tuloksella 756. Se syntyi viimeisellä kierroksella ja napakkaan 3,5 metriä sekunnissa puhaltaneeseen myötätuuleen.

Naisten 400 metrin aidoissa Helsingin Kisa-veikkojen Oona Hujanen juoksi kevään kotimaisen kärkituloksen 60,65.

– Sunnuntainen 600 metrin kilpailu painoi hiukan jaloissa. Tavoite oli juosta 60-62 sekunnin väliin. Ihan mukava kauden avaus sunnuntaina 600 metriä 1.36,37 juossut Hujanen sanoi.

KU-58:n Anne-Mari Lehtiö voitti naisten pituushypyn tuloksella 601. Kuusi metriä ylittyi ensi kerran tällä ulkoratakaudella.

– Ensimmäinen hyppy oli hyvä. Seuraavan kerran kilpailen keskiviikkona Lahdessa. Siellä on uusi mondo-pinta. Toivottavasti tuulet ovat yhtä hyvät kuin täällä Tuusulassa, Lehtiö tuumi.

Keski-Uudenmaan YU:n Eveliina Määttänen voitti 200 metriä ajalla 24,85. Se jää 14 sadasosaa Määttäsen ennätyksestä.

– Kaarre tuli yllättävän hyvin, mutta loppu ei,  Määttänen sanoi.

Juha Kylänpää

tuloksia

 

 

 

The post Andersson voitti ja taivutti kesän parhaansa appeared first on Yleisurheilu.fi.