Saga Andersson koki takaiskun seiväshypyn karsinnan alussa yleisurheilun 19-vuotiaiden EM-kisoissa Boråsissa. Häneltä katkesi seiväs verryttelyhypyssä. Etusormi sai rytäkässä tärskyn, mutta Andersson taivutti karsinnassa 390 ja eteni sunnuntaiseen finaaliin.

– Se oli ensimmäinen kerta minulle, kun seiväs katkesi niin, että olin sitä taivuttamasta. Etusormeen tuntumaan tuli vähän turvotusta, mutta sillä pystyi hyppäämään hyvin, Andersson sanoi.

Seipään katkeaminen vaikeutti Anderssonin karsintaa myös sikäli, että hän menetti seipään, joka olisi ollut tarpeen 405:n ylitykseen.

– Nyt jouduin käyttämään liian jäykkää seivästä, mutta toisaalta nyt ei sitten tarvitse miettiä mitä seivästä finaalissa käyttää, Andersson totesi.

Anderssonin 405:n yrityksistä kolmas nousi korkealle, mutta ylitys jäi tekemättä. Karsinnassa hän oli 12:s. Karsinnan voitti venäläinen Aksana Gataullina, joka ylitti karsintarajan 415.

– Ihan hyvillä fiiliksillä lähden finaaliin, Andersson sanoi.

Kiia Jullenmaa ja Minttu Koskiaho olivat karsinnassa 19. sijalla. Kumpikin ylitti 370, mutta 390:n ylityksessä he eivät onnistuneet.

– Hieno kokemus tämä on ollut, mutta harmittaa, kun 390 olisi riittänyt finaaliin. Minulta ensimmäinen 390:n yritys meni läpi, toisessa irtosi ote ja kolmas oli ihan ok, mutta ei ihan onnistunut, Jullenmaa kertaili.

– Minulla kahdessa ensimmäisessä yrityksessä 390:stä ponnistus meni alle ja kolmannessa seiväs meni läpi. Harmittaa, ettei 390 mennyt. Kisaan valmistautuminen meni hyvin, Koskiaho sanoi.

Helanderin tavoitteena on juosta alle 9 minuutin

Eemil Helander eteni sunnuntaiseen 3000 metrin esteiden EM-finaaliin alkueristä ajalla 9.08,46. Hän oli vahvalla juoksulla erässään seitsemäs ja eteni jatkoon aikavertailusta.

Helander juoksi toisessa alkuerässä, joten hänellä oli tiedossa millaista vauhtia finaaliin pitää juosta.

– Valmentajalta kuulin matkan aikana tilanteen. Tavoite oli juosta sen verran hyvä aika, että menen varmasti ajoilla jatkoon, jos en ole erässä viiden parhaan joukossa, Helander sanoi.

Helanderin erän voitti Belgian Tim Van De Velde ajalla 9.03,64. Hän on tällä kaudella juossut matkan 8.33,80 ja on kisan suosikki. Helander juoksi tuulisessa säässä lähelle ennätystään 9.08,22.

– Alkumatka meni hyvin, mutta lopussa oli vaikeampia hetkiä. Olen hyvässä kunnossa. Finaalissa pitäisi pystyä alle yhdeksän minuutin. Tuohon juoksuun loppuun pitää vaan saada vielä jotakin, Helander sanoi.

Naisten 100 metrin aidoissa Saara Keskitalo oli alkuerien jaetulla 10. sijalla ajalla 13,88, jonka hän pinkoi 2,3 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen.

Erässään Keskitalo oli täpärästi kolmas hävittyään suoraan finaalipaikkaan riittäneen kakkospaikan vain kahdella sadasosalla. Aikavertailusta finaaliin vaadittiin 13,85. Alkuerien nopein oli Puolan Pia Skrzyszowska ajalla 13,44.

tuloksia

The post Andersson ei antanut seipään katkeamisen kiusata – EM-finaaliin,  Helander juoksi finaaliin appeared first on Yleisurheilu.fi.