YAG i juli 2021

Storevenemanget Youth Athletics Games (YAG) flyttas till år 2021 och ordnas i Villmanstrand 23-25.7.2021. I år ordnas evenemanget inte.

YAG skulle avgöras i Villmanstrand vid månadsskiftet juli-augusti.

– Vi bestämde att skjuta upp evenemanget till nästa år i och med att vi vill bevara arten av ungdomsidrottens storevenemang samtidigt som vi värnar om idrottarnas och funktionärernas hälsa, säger Piia Jäntti, ungdomschef vid Finska Friidrottsförbundet.

– I juni har myndigheterna lovat ramvillkor under vilka offentliga evenemang i augusti kan arrangeras. Vi har emellertid själv uppskattat att vi under dessa omständigheter inte kan erbjuda barn och unga en sådan evenemangsstämning som YAG:s anda kräver.

YAG, som ifjol ordnades i Lahtis, samlade kring 1 700 unga idrottare.

 

Bekanta dig med tävlingsplatsen redan i sommar

YAG:s anmälningsavgifter, dvs. de reserverade tävlingspaketen, överförs automatiskt till år 2021.

– Ifall idrottaren har ett tydligt förhinder och inte p.g.a. den nya tidpunkten kan utnyttja det redan inlösta tävlingspaketet, återbetalar vi tävlingspaketets pris subtraherat med en 10 euros hanteringsavgift, berättar Jäntti.

Även om YAG inte ordnas i år kommer det att 1-2.8 i Villmanstrand på Kimpinens stadion arrangeras en nationell tävling för juniorer.

– Där har barn och unga ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med Kimpinens stadion och tävlingsplatserna ifall de inte är bekanta från tidigare, säger YAG:s generalsekreterare Salli Kirvesmies.

 

Tilläggsuppgifter:

Piia Jäntti
Ungdomschef
Finska Friidrottsförbundet
050 470 2622
piia.jantti@sul.fi

Salli Kirvesmies
Generalsekreterare
Youth Athletics Games
046 922 2808